Categorized | Cultură

S-au stabilit câștigătorii Salonului Internațional Eurofotoart 2014!

Jurizarea lucrărilor pentru ediţia a VI-a a Salonului Internaţional „Eurofotoart” 2014 s-a încheiat săptămâna trecută. Juriul internațional a avut de ales dintre 2.429 de imagini, din 26 de ţări. Vernisajele Salonului internaţional, dedicat Zilei Europei, vor avea loc pe 9 mai, la ora 12:00, în duplex, la Institutului Cultural Român din Bucureşti și Galeria „Euro Foto Art” din Oradea.

Pentru ediţia a VI-a a Salonului Internaţional au fost înregistrate 2.429 de imagini, din 21 de ţări europene, respectiv din SUA, China, Emiratele Arabe Unite, India şi Bangaldesh. Juriul internaţional alcătuit din Marcello Materassi (Italia) – preşedintele juriului, Ioannis Lykouris (Grecia), Georg S.Holzmann (Germania), Branislav Brkic (Serbia) şi Anatol Poiată (Republica Moldova), a acceptat 99 de lucrări.

În cadrul Salonului s-au putut trimite numai imagini realizate în Europa în cele patru secţiuni: liberă, peisaje din Europa, tradiţii populare europene şi copii din Europa.

Din imaginile acceptate, juriul internaţional a acordat medalia de aur „Carol Pop de Szathmári” artiştilor fotografi: Chi Haibo (China), Daniel Lybaert (Olanda), Ionel Onofras (Romania) și Rucsandra Călin (Romania).

Medaliile de argint au revenit artiştilor fotografi Boris Zulj (Croatia), Daniel Lybaert (Olanda), Ionel Onofras (Romania) și Ole Suszkiewicz (Danemarca). Medalia de bronz a revenit artiştilor Rucsandra Călin pentru toate cele patru categorii. Trofeul de cristal „Eurofotoart” 2014 a revenit tot artistei Rucsandra Călin (Romania).

Vernisajele Salonului internaţional dedicat Zilei Europei va avea loc în data de 9 mai 2014, ora 12:00, în duplex, în sala de festivităţi a Institutului Cultural Român din Bucureşti, Aleea Alexandru nr. 38 şi la Galeria „Euro Foto Art” Oradea, Piaţa 1 Decembrie nr. 12.

Salonului Internaţional „Eurofotoart” 2014 a fost organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi al Biroului de Informare al Parlamentului European în România, sub patronajul Ministerului Culturii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4397 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult