Categorized | Cultură

Cinci zile şi mii de cărţi de cumpărat, la Oradea!

Crema editurilor din România va fi prezentă, timp de cinci zile, la Târgul Gaudeamus de la Oradea, care-şi va deschide porţile începând de miercuri, 7 mai, de la ora 10.00. Prima ediţie vine cu reduceri de până la 70% la cărţi, sau cu oferte combinate de nerefuzat pentru orădeni, plus tombole şi propuneri interactive care să le lumineze weekendul.

Târgul a numărat până în prezent 20 de ediţii în Bucureşti, 15 în Cluj-Napoca, 13 în Craiova şi cinci în Constanţa şi Mamaia. La Oradea se află la prima ediţie şi organizarea evenimentului aici este o exccepţie.

„Este prima oraă când organizăm acest târg într-un oraş în care nu avem studio Radio România”

a spus Vladimir Epstein, managerul proiectului Gaudeamus.

Acesta a ţinut să sublinieze că s-au bucurat de sprijinul Primăriei Oradea, în care au găsit un partener interesat de reuşita proiectului şi deschis, ceea ce a şi determinta organizatorii să se abată de la specific.

„În cifre, târgul de la Oradea depăşeşte zona mijlocie. Avem 50 de expozanţi în 300 de mp, o prezenţă peste media din ţară, mai ales că ne aflăm la prima ediţie”, a apus Epstein.

El a atras atenţia că cele mai bune edituri, recunoscute la nivel naţional şi internaţional vor fi prezente la eveniment.

„O astfel de prezenţă confirmă interesul publicului pentru cultură într-un oraş care este sărac în librării. Astfel, creşte prestigiul Oradei”

, a explicat managerul. Nota finală o dă însă publicul, care prin prezenţa la eveniment poate convinge participanţii că în Oradea este rentabil să organizezi un astfel de eveniment.

Reduceri de până la 70%

 

Ce promit organizatorii este că orădenii vor avea parte de oferte avantajoase la cărţi. Fie că e vorba de reduceri substanţiale (până la 70%) sau de oferte combinate (plăteşti o carte şi primeşti două).

În plus, pentru ca târgul să fie mai atractiv s-a gândit un program interactiv. În fiecare zi orădenii vor avea parte de o prezentare sau o lansare de carte. Vineri, de la ora 17.00, are loc un concert susţinut de Rock Filarmonica Oradea, în timp ce sâmbătă, de laora 13.00, orădenii se pot întâlni cu olimpici de nota 10. Astfel, elevii care au obţinut premii importante la nivel internaţional ajung vedete pentru o zi. Ei sunt: Dudas Norbert (Liceul Teoretic „Ady Endre”, Oradea) şi Schefler Gergo şi Boros Zsoltan (Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos” din Satu Mare).

Orădenii pot participa şi la campania „Cărţile se întorc acasă”, prin donaţii de carte care vor ajunge în bibliotecile din Răbăgani, Drăgăneşti şi Holod.

Pe parcursul evenimentului, orădenii vor fi invitaţi să completeze buletine de vot. În urma numărătorii se va stabili care a fost cea mai căutată editură, sau cea mai râvnită carte. Decernarea trofeelor se va face duminică, 11 mai, la ora 13.00. De asemenea, orădenii au posibilitatea de a participa la tombola Gaudeamus, care pune la bătaie felurite premii, de la telefoane mobile la invitaţii la restaurante, parcuri de distracţii şi diverse vouchere.

Târgul îşi deschide porţie oficial miercuri, 7 mai, la ora 12.00, însă accesul publicului este permis încă de la ora 10.00. Evenimentul are loc într-un pavilion expoziţional mobil, amplasat în Parcul 1 Decembrie. Târgul poate fi vizitat zilnic între orele 10.00-20.00, iar duminică până la ora 15.00. Intrarea este liberă.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult