Categorized | Oradea

Reţinut de poliţiştii orădeni în plină stradă, după ce a furat o autoutilitară şi a vrut să fugă cu un taxi! (VIDEO)

S-a întâmplat la Oradea. Un tânăr a fost reţinut săptămâna aceasta după ce a spart geamul unui autoturism din care a luat o sumă de bani, iar apoi a furat o autoutilitară. Ineditul situaţiei l-a constituit faptul că bărbatul a fost localizat cu ajutorul camerelor de supraveghere din municipiu şi prins într-un taxi care a fost oprit în trafic de maşina poliţiei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a fost sesizat marţi, 6 mai, la ora 12.38, prin 112, de un bărbat de 38 de ani, din localitatea bihoreană Vărăşeni, că, în cursul dimineţii, un tânăr de 23 de ani, din Dobreşti, i-ar fi distrus geamul unui autoturism de unde ar fi sustras o sumă de bani, iar apoi i-a furat o autoutilitară, în caroseria căreia se aflau diverse bunuri, provocându-i un prejudiciu de aproximativ 14.000 de euro.

Poliţiştii bihoreni au intrat în alertă şi au luat toate măsurile pentru depistarea bărbatului bănuit de comiterea faptelor, suspectul fiind dat în consemn inclusiv la frontieră. La numai două minute de la primirea apelului de urgenţă, bărbatul de 23 de ani a fost localizat pe raza municipiului Oradea cu ajutorul sistemului de supraveghere stradală montat pe raza oraşului, autoutilitara fiind reperată în trafic de camerele de supraveghere.

Îndrumaţi de colegii lor de la dispecerat, poliţiştii au pornit în urmărirea suspectului şi au reuşit să îl reţină la scurt timp după ce acesta a abandonat autovehiculul furat. Pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi se observă cum tânărul se îndreaptă către un taxi parcat în faţa Gării Oradea şi urcă pe scaunul din dreapta. Taxiul iese apoi din parcare şi se îndreaptă spre centrul oraşului. După numai câţiva metri, maşina a fost blocată în trafic de un echipaj al Poliţiei. Suspectul a fost încătuşat, urcat în maşina poliţiei şi dus la sediu pentru cercetări, pe numele lui fiind întocmit un dosar penal.

La prinderea suspectului au contribuit din plin camerele montate de Primăria Oradea. Astfel, anul acesta s-au montat 52 de camere în oraş, alte 60 urmând să fie montate până la sfârşitul lui 2014, ajungându-se la un număr total de peste 200 de camere operaţionale. Primele camere de supraveghere au fost montate în Oradea în vara anului 2012, acestea dovedindu-şi în timp eficienţa prin scăderea infracţionalităţii. În primul trimestru din 2014 infracţionalitatea sesizată a scăzut cu 9,53%, iar cea stradală, cu 5,24%.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4420 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Reţinut de poliţiştii orădeni în plină stradă, după ce a furat o autoutilitară şi a vrut să fugă cu un taxi! (VIDEO)”

  1. Ana spune:

    Ce fel de camere de supraveghere s-au folosit? Arata foarte bine inregistrarea video.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult