Categorized | Anchetă/Poliţie

Evazionist în sutană. Preot de la Biserica cu Lună acuzat de coordonarea unei reţele ce înşela statul!

După ce îşi dezbrăca sutana, preotul ortodox Ovidiu-Miron Pop, de la Biserica cu Lună din Oradea, coordona o reţea de evaziune fiscală ce a prejudiciat statul cu aproape două milioane de euro. Slujitorul domnului a fost ridicat luni, 12 mai, de poliţişti şi dus la audieri.

Poliţiştii bihoreni de investigare a fraudelor au făcut luni, 12 mai, percheziţii la locuinţele a nouă persoane bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,8 milioane euro, prin evaziune fiscală.

„Începând cu ora 07.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, efectuează 12 percheziţii în Municipiul Oradea, la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi locuinţele a nouă persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de carne”

se arată într-un comunicat de presă remis luni de IPJ Bihor în care se mai afirmă că la acţiune au participat peste 50 de poliţişti.

Unul dintre suspecţii din acest dosar este preotul Ovidiu Miron – Pop, de la Biserica cu Lună din Oradea, acuzat că este cel care a condus întreaga reţea evazionistă. Percheziţii au avut loc la domiciliul acestuia dar şi la sediul carmangeriei Varadia Bussines SRL, situată pe Calea Aradului din Oradea.

Conform anchetatorilor, preotul a fost iniţial asociat în afacere după care a renunţat oficial la partea sa, rămânând însă, cel care a condus de fapt reţeaua. Carmangeria se aproviziona cu carne din Ungaria, marfa ajungând în România prin intermediul unor firme fantomă. Prin acest circuit, plata TVA rămânea în sarcina firmelor fantomă, Varadia eludând în acest fel taxele.

Concurenţă neloială

Carmangeria vindea produsele din carne la un preţ mai mic decât al celorlalţi comercianţi, atât la sediul de pe Calea Aradului cât şi în alte magazine din Oradea, situate în Piaţa Decebal, Strada Cazaban, Piaţa Rogerius sau Strada Nufărului.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor bănuiesc patru persoane de 37, 39, 34, respectiv 39 de ani, toate din Municipiul Oradea, că în perioada 2012 – 2014, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi înregistrat sau înlesnit înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii a unor facturi fictive de la firme cu comportament de tip „fantomă”.

Scopul acestor operaţiuni financiare ar fi fost sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale acumulate în urma realizării unor achiziţii intracomunitare de carne din Ungaria, marfă care a fost ulterior comercializată pe teritoriul României”

precizează IPJ Bihor în comunicat. În urma percheziţiilor de ieri, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor diverse documente contabile ale firmelor implicate, agende cu înscrisuri, trei sisteme de calcul, două laptopuri, o tabletă, 10 memory stick-uri, 14 carduri bancare precum şi 7.000 lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult