Categorized | Anchetă/Poliţie

Evazionist în sutană. Preot de la Biserica cu Lună acuzat de coordonarea unei reţele ce înşela statul!

După ce îşi dezbrăca sutana, preotul ortodox Ovidiu-Miron Pop, de la Biserica cu Lună din Oradea, coordona o reţea de evaziune fiscală ce a prejudiciat statul cu aproape două milioane de euro. Slujitorul domnului a fost ridicat luni, 12 mai, de poliţişti şi dus la audieri.

Poliţiştii bihoreni de investigare a fraudelor au făcut luni, 12 mai, percheziţii la locuinţele a nouă persoane bănuite că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,8 milioane euro, prin evaziune fiscală.

„Începând cu ora 07.00, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, efectuează 12 percheziţii în Municipiul Oradea, la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi locuinţele a nouă persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de carne”

se arată într-un comunicat de presă remis luni de IPJ Bihor în care se mai afirmă că la acţiune au participat peste 50 de poliţişti.

Unul dintre suspecţii din acest dosar este preotul Ovidiu Miron – Pop, de la Biserica cu Lună din Oradea, acuzat că este cel care a condus întreaga reţea evazionistă. Percheziţii au avut loc la domiciliul acestuia dar şi la sediul carmangeriei Varadia Bussines SRL, situată pe Calea Aradului din Oradea.

Conform anchetatorilor, preotul a fost iniţial asociat în afacere după care a renunţat oficial la partea sa, rămânând însă, cel care a condus de fapt reţeaua. Carmangeria se aproviziona cu carne din Ungaria, marfa ajungând în România prin intermediul unor firme fantomă. Prin acest circuit, plata TVA rămânea în sarcina firmelor fantomă, Varadia eludând în acest fel taxele.

Concurenţă neloială

Carmangeria vindea produsele din carne la un preţ mai mic decât al celorlalţi comercianţi, atât la sediul de pe Calea Aradului cât şi în alte magazine din Oradea, situate în Piaţa Decebal, Strada Cazaban, Piaţa Rogerius sau Strada Nufărului.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor bănuiesc patru persoane de 37, 39, 34, respectiv 39 de ani, toate din Municipiul Oradea, că în perioada 2012 – 2014, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi înregistrat sau înlesnit înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii a unor facturi fictive de la firme cu comportament de tip „fantomă”.

Scopul acestor operaţiuni financiare ar fi fost sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale acumulate în urma realizării unor achiziţii intracomunitare de carne din Ungaria, marfă care a fost ulterior comercializată pe teritoriul României”

precizează IPJ Bihor în comunicat. În urma percheziţiilor de ieri, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor diverse documente contabile ale firmelor implicate, agende cu înscrisuri, trei sisteme de calcul, două laptopuri, o tabletă, 10 memory stick-uri, 14 carduri bancare precum şi 7.000 lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult