Categorized | Oradea

Primăria Oradea acuzată că a favorizat firma care a câştigat licitaţia pentru CET-ul pe gaz!

Nici nu a fost bine anunţat câştigătorul licitaţiei pentru construirea noii centrale pe gaz a Oradiei că una dintre firmele care a pierdut licitaţia a şi acuzat Primăria că a favorizat firma câştigătoare. Reprezentanţii Romelectro-Istroenergo Group spun că au existat multe „accidente” în desfăşurarea licitaţiei şi că firma italiană, are o cifră de afaceri, aproape exactă cu valoare cifrei de afaceri solicitata prin caietul de sarcini.

Conform firmei Romelectro foarte multe dintre „inabilitati” sau „accidente”, in coordonarea si desfasurarea procedurii, conduc in mod direct si indubitabil la banuieli privind buna credinta a unor persoane care au avut responsabilitati in bunul mers al licitatiei.

„Este de remarcat ca in motivatiile descalificarii noastre, sunt invocate argumente care denota clar, ori reaua credinta, ori interpretarea subiectiva a unor aspecte tehnice de catre comisia de evaluare.

Intrucat, in urma evaluarii ofertelor, conform fişei de date a achizitiei, Asocierea Romelectro-Istroenergo Group s-a situat pe primul loc, iar castigatoarea licitatiei doar pe locul trei, procedeul de descalificare a primilor doi ofertanti ca punctaj, in favoarea celui de al treilea, ar fi trebuit sa aiba la baza argumente clare si de necontestat.

Despre capacitatea tehnica si referintele societatii noastre, se pot accesa toate

informatiile de pe site-ul nostru, in schimb despre societatea Elsaco Engineering S.R.L., nu am putut afla prea multe, intrucat aceasta societate a fost infiintata abia in anul 2013, pe data de 18 iulie, exact la data cand a fost publicat anuntul pentru aceasta licitatie”

se afirmă într-un comunicat remis de reprezentanţii Romelectro.

Cîştigător cu reputaţie îndoielnică

Mai mult, aceştia mai spun că participarea societatii Elsaco Electronic S.A., la licitatie a fost respinsa de catre C.N.S.C., pentru că „…si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile contractuale, din motive imputabile ofertantului…” in cadrul unui alt contract de lucrări, tot la sistemul de termoficare din Oradea.

„Este curios de ce comisia de evaluare nu a tinut cont si de aceste amanunte, respectiv proasta reputatie a firmei mama, Elsaco Electronic, precum si lipsa totala de referinte a noii societati Elsaco Engineering si totala incapacitate financiara a acesteia.

In afara de cele enumerate mai sus, mai sunt cateva semne de intrebare la care speram sa gasim raspuns, atat prin interventiile noastre procedurale la C.N.S.C., sau Curtea de Apel, pentru a afla:

– Cum se face ca firma italiana STC spa, are o cifra de afaceri, aproape exact cu valoare cifrei de afaceri solicitata prin caietul de sarcini?

– Ce companie „italiana” a solicitat exact in ultima zi inaintea depunerii ofertelor, clarificari privind constituirea garantiei de participare, la care autoritatea a raspuns, neuzual, in aceeasi zi, acceptand si alt mod de garantare a participarii, de care a beneficiat Elsaco Engineering S.R.L., respectiv printr-o polita de asigurare si nu prin scrisoare bancara, asa cum au prezentat ceilalti doi participanti?

– Pe care din ofertanti a incercat autoritatea contractanta sa avantajeze prin modificarea criteriilor de evaluare, chiar in perioada de evaluare?

Avem speranta ca in urma unei analize si decizii juste si corecte, a CNSC, privind interventia pe care o vom face, vor fi clarificate toate aspectelor pe care le-a generat aceasta licitatie, iar rezultatul licitatiei va fi cu totul in favoarea noastra”

se mai afirmă în comunicatul Romelectro-Istroenergo Group.

Săptămâna trecută, la Primăria Oradea a avut loc atribuirea contractului pentru ofertele depuse în vederea realizării CET Oradea. Câştigătoare a fost asocierea SC Elsaco Engineering SA cu STC s.p.a. din Italia, care a făcut oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, suma de puţin peste 242,5 milioane de lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult