Categorized | Oradea

Primăria Oradea acuzată că a favorizat firma care a câştigat licitaţia pentru CET-ul pe gaz!

Nici nu a fost bine anunţat câştigătorul licitaţiei pentru construirea noii centrale pe gaz a Oradiei că una dintre firmele care a pierdut licitaţia a şi acuzat Primăria că a favorizat firma câştigătoare. Reprezentanţii Romelectro-Istroenergo Group spun că au existat multe „accidente” în desfăşurarea licitaţiei şi că firma italiană, are o cifră de afaceri, aproape exactă cu valoare cifrei de afaceri solicitata prin caietul de sarcini.

Conform firmei Romelectro foarte multe dintre „inabilitati” sau „accidente”, in coordonarea si desfasurarea procedurii, conduc in mod direct si indubitabil la banuieli privind buna credinta a unor persoane care au avut responsabilitati in bunul mers al licitatiei.

„Este de remarcat ca in motivatiile descalificarii noastre, sunt invocate argumente care denota clar, ori reaua credinta, ori interpretarea subiectiva a unor aspecte tehnice de catre comisia de evaluare.

Intrucat, in urma evaluarii ofertelor, conform fişei de date a achizitiei, Asocierea Romelectro-Istroenergo Group s-a situat pe primul loc, iar castigatoarea licitatiei doar pe locul trei, procedeul de descalificare a primilor doi ofertanti ca punctaj, in favoarea celui de al treilea, ar fi trebuit sa aiba la baza argumente clare si de necontestat.

Despre capacitatea tehnica si referintele societatii noastre, se pot accesa toate

informatiile de pe site-ul nostru, in schimb despre societatea Elsaco Engineering S.R.L., nu am putut afla prea multe, intrucat aceasta societate a fost infiintata abia in anul 2013, pe data de 18 iulie, exact la data cand a fost publicat anuntul pentru aceasta licitatie”

se afirmă într-un comunicat remis de reprezentanţii Romelectro.

Cîştigător cu reputaţie îndoielnică

Mai mult, aceştia mai spun că participarea societatii Elsaco Electronic S.A., la licitatie a fost respinsa de catre C.N.S.C., pentru că „…si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile contractuale, din motive imputabile ofertantului…” in cadrul unui alt contract de lucrări, tot la sistemul de termoficare din Oradea.

„Este curios de ce comisia de evaluare nu a tinut cont si de aceste amanunte, respectiv proasta reputatie a firmei mama, Elsaco Electronic, precum si lipsa totala de referinte a noii societati Elsaco Engineering si totala incapacitate financiara a acesteia.

In afara de cele enumerate mai sus, mai sunt cateva semne de intrebare la care speram sa gasim raspuns, atat prin interventiile noastre procedurale la C.N.S.C., sau Curtea de Apel, pentru a afla:

– Cum se face ca firma italiana STC spa, are o cifra de afaceri, aproape exact cu valoare cifrei de afaceri solicitata prin caietul de sarcini?

– Ce companie „italiana” a solicitat exact in ultima zi inaintea depunerii ofertelor, clarificari privind constituirea garantiei de participare, la care autoritatea a raspuns, neuzual, in aceeasi zi, acceptand si alt mod de garantare a participarii, de care a beneficiat Elsaco Engineering S.R.L., respectiv printr-o polita de asigurare si nu prin scrisoare bancara, asa cum au prezentat ceilalti doi participanti?

– Pe care din ofertanti a incercat autoritatea contractanta sa avantajeze prin modificarea criteriilor de evaluare, chiar in perioada de evaluare?

Avem speranta ca in urma unei analize si decizii juste si corecte, a CNSC, privind interventia pe care o vom face, vor fi clarificate toate aspectelor pe care le-a generat aceasta licitatie, iar rezultatul licitatiei va fi cu totul in favoarea noastra”

se mai afirmă în comunicatul Romelectro-Istroenergo Group.

Săptămâna trecută, la Primăria Oradea a avut loc atribuirea contractului pentru ofertele depuse în vederea realizării CET Oradea. Câştigătoare a fost asocierea SC Elsaco Engineering SA cu STC s.p.a. din Italia, care a făcut oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, suma de puţin peste 242,5 milioane de lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult