Categorized | Politică

Ecaterina Andronescu, în campanie electorală, la Universitatea din Oradea!

Sub pretextul unui „eveniment ştiinţific”, marţi, 13 mai, la Universitatea din Oradea, Ecaterina Andronescu s-a întâlnit cu PSD-iştii de vază ai instituţiei, cărora le-a transmis subtil că educaţia e pe calea cea bună în România şi că lipsa de rezultate pe plan extern se datorează criteriilor „greşite” ale occidentului. Mai mult, pentru a fi în ton cu discursul partidului din care face parte, fostul ministru nu a ezitat să îl laude pe răposatul Teodor Maghiar, condamnat la puşcărie cu executare pentru corupţie.

Anunţată cu mare tam-tam, conferinţa „Educaţia în România în context European” a fost de fapt doar un prilej pentru ca fostul ministru al Educaţiei să treacă şi pe la Universitatea din Oradea, înainte de a face campanie elctorală PSD-ului. Aula Magna a Universităţii a fost însă plină, în special cu universitari cu înclinaţii politice de stânga, oameni care îşi datorează cariera (mai mult sau mai puţin meritată), răposatului rector Teodor Maghiar, condamnat la puşcărie pentru corupţie.

De fapt, cu el a şi început conferinţa Ecaterina Andronescu:

„Am venit la această conferinţă cu un document plin cu cifre şi statistici despre educaţia din România, dar am să-l las aici pentru cei care vor să se uite peste el. Vorbind despre Oradea, toţi cei care l-au cunoscut pe Teodor Maghiar ştiu câte eforturi a făcut pentru acestă Univesitate.

A vrut mult bine, prea repede. Voia să facă cea mai mare universitate de la marginea graniţei, deşi eu am tot încercat să-i temperez avântul. Chiar merită să îi purtăm recunoştinţă acestui om”

a spus fostul ministru, în aplauzele întregii săli.

Nu suntem nepregătiţi, suntem greşit evaluaţi!

Lăsând la o parte conferinţa care era trecută în program, şi pentru care unii universitari veniseră în Aula Magna, Ecaterina Andronescu a încercat să explice, nu de ce sistemul de educaţie românesc este atât de prost şi nu s-a îmbunătăţit în aceste două decenii şi nici ce soluţii ar trebui adoptate pentru schimbarea acestei stări de fapt, ci cât de greşite sunt criteriile celor care nu consideră nicio universitate din România demnă de a fi într-un top 500 în lume.

„În cele mai importante universităţi din lume, este urmărită performanţa în cercetarea ştiinţifică deşi, ştim cu toţii, că rolul universităţilor este mult mai complex de atât”

a spus fostul ministru care a şi dat exemplul unui profesor de la Harvard care şi-a dat demisia şi a înfiinţat o platformă on-line cu cursuri pentru studenţi.

„Trebuie să învăţăm să ne adaptăm la noile realităţi şi să ne asociem cu alte universtăţi din ţară pentru a oferi şi noi astfel de cursuri, mai ales că ele sunt gratuite, dar testele pe care le dau studenţii la finalul lor, se plătesc”

a mai spus Ecaterina Andonescu.

Preşedintele Comisiei de învăţământ a Senatului României, a dat de înţeles şi că învăţământul preuniversitar este unul performant:

„Se poate spune că învăţământul românesc este slab doar dacă ne raportăm la anumite şcoli. Avem elevi care câştigă premii importante la concursuri internaţionale (n.r. fostul ministru nu a prezentat nicio situaţie comparativă cu numărul de medalii primite de alte ţări) iar şcolile din afara ţării racolează mereu cei mai buni elevi şi studenţi”.

Ca o concluzie, conferinţa din Aula Magna a fost doar un prilej mascat de campanie electorală, în care deşi nu s-a spus clar „votaţi PSD” s-a dat de înţeles că România merge pe un drum bun, care trebuie (musai) continuat.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4347 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult