Categorized | Cultură

Patru seri cu cele mai bune piese ale Teatrului „Regina Maria” din Oradea

Ediţia a doua a Zilelor Teatrului „Regina Maria”, debutează joi, 22 mai. Evenimentul va scoate la rampă, pentru public şi critici din toată ţara, cele mai reuşite producţii ale stagiunii. Orădenii sunt invitaţi să le fie alături actorilor, timp de patru seri, la ora 19.00.

Critici din toată ţara sunt invitaţi la eveniment şi, astfel, se va asigura un plus de vizibilitate pentru spectacolele-vedetă. În prima seară (22 mai), la ora 19.00, este programat spectacolul „Leonce şi Lena”. O comedie savuroasă, o satiră politică sau doar o poveste de dragoste amestecată cu iarbă şi rătăciri tinereşti, după un scenariu de Mihai Măniuţiu şi Ada Milea şi piesa lui Georg Buchner.

În cea de-a doua seară, 23 mai, la ora 19.00, Teatrul „Regina Maria” prezintă spectacolul „Cei ce nu uită…. “. Un spectacol de teatru despre realitatea comunistă, care creează imagini greu de uitat o viaţă. „Cei ce nu uită…” a obţinut Premiul special al juriului la Festivalul de Teatru Scurt – FITO 2013 – Oradea.

În cea de-a treia seară, din 24 mai, ora 19.00, este programat spectacolul „Cometa”. Montat în premieră naţională la Oradea, „Cometa” este un spectacol modern, menit să pună pe gând spectatorul şi să-l răscolească.

Regia îi aparţine lui Radu-Alexandru Nica, coregrafia, lui Florin Fieroiu, iar muzica este creată special de Alex Halka.

În ultima seară, din 25 mai, tot de la ora 19.00, actorii Teatrului Regina Maria prezintă musicalul „Producătorii”. Un musical care a făcut istorie pe Broadway. Piesa lui Mel Brooks este regizată la Oradea de Halasi Imre, iar coregrafia îi aparţine lui Andras Lorant.

Bilete şi rezervări se obţin la Agenția Teatrului (telefon 0259/440-742) în intervalul orar 10.00-19.00, de luni până vineri.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult