Categorized | Oradea

Orădenii au început să se obişnuiască cu noua parcare de lângă Tribunal!

De la deschiderea, la mijlocul lunii mai, a parcării supratetajate de pe strada Tribunalului, numărul maşinilor parcate aici a crescut, conform Primăriei Oradea, atingând în prezent aproximativ 60%, din cele 457 de locuri fiind ocupate în medie 280.

Complexul multifuncţional cu parcare supraetajată a fost deschis publicului în data de 15 mai, iar până la data de 1 august va putea fi utilizat în mod gratuit. De la 1 august, plata parcării se va putea efectua atât cu monede, cât şi cu cardul. De asemenea, va fi posibilă plata prin SMS, parcarea fiind prevăzută cu un sistem de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare a maşinilor.

Până în prezent, în zona Parcului Traian şi pe străzile din apropierea parcării supraetajate au fost create 200 de locuri de parcare cu durată limitată, marcate cu galben, timpul de staţionare fiind limitat la 2 ore şi pe străzile Franz Schubert, Gh. Dima şi Dunării.

Datorită introducerii parcărilor cu durată limitată, în zona Parcului Traian, care înainte era extrem de aglomerată, a crescut numărul locurilor disponibile, facilitându-se astfel accesul cetăţenilor care vin la instituţiile din zonă (poliţie, tribunal etc.).

„Primăria Oradea face apel ca şoferii să respecte marcajele galbene în zonă, în caz contrar urmând ca maşinile să fie ridicate”

avertizează primarul Ilie Bolojan.

Administraţia Imobiliară Oradea intenţionează să mărească în perioada următoare numărul locurilor de parcare cu durata limitată din această zonă.

De asemenea, urmează ca, până la 1 august, să fie montate indicatoare în dreptul Băncii Naţionale şi la intersecţia străzii Dunării cu Republicii, unde va fi afişat electronic numărul de locuri disponibile în parcarea supraetajată.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult