Categorized | Eveniment

Se apropie ediţia a XII-a a Cupei Presei la Pescuit!

Ajunsă la cea de a XII-a ediţie, tradiţionala „Cupă a Presei la Pescuit Sportiv”, lansează o nouă provocare, invitându-i pe undiţarii din presă, dar şi deopotrivă pe aceia care au doar plăcerea chibiţelii, la o partidă de pescuit. Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 31 mai, la Complexul de pescuit de agrement de la Sântimreu.

Concursul de încins undiţele şi dezmorţit râmele va fi organizat în acest an de Asociaţia Ecologistă „Ecobiectiv”, din Oradea, iar gazdă va fi proprietarul lacului privat de pescuit de agrement din Sântimreu, Eugen Guba, care pune la dispoziţia presarilor undiţari o baltă plină ochi cu peşte.

Competiţia se va desfăşura într-o singură manşă de pescuit staţionar şi va avea durata de 4 ore. Întrecerea este individuală, iar fiecare redacţie poate fi reprezentată de maxim doi participanţi.

În concurs pot participa angajaţi ai mass-media locale, indiferent de sex ori categoria de vârstă. Fiecare concurent poate să pescuiască cu maxim două undiţe, băţ fix sau vargă cu inele. Sunt admise orice fel de momeli, naturale sau artificiale, şi orice fel de monturi.

Câştigătorii vor fi stabiliţi în funcţie de greutatea totală a peştelui prins, în ordine descrescătoare. Sunt admise toate capturile, indiferent de specie sau dimensiune.

Peştele cel mai mare va atrage premiul special pentru cea mai mare captură, fiind apoi scos din concurs de la cântărirea finală a restului pradei. Dacă este cazul, concurentul care a prins cea mai mare captură poate concura cu restul capturilor pentru premiile I, II şi III. Acestea constau în ustensile şi accesorii pentru pescuit şi momeli.

„Cupa Presei la Pescuit Sportiv” a debutat în primăvara lui 2000 fiind organizată pe lacurile bazinului piscicol Cefa. Ultima ediţie l-a avut câştigător pe Octavian Popa („Jurnal bihorean”), care a ocupat locul I cu o captură totală de 8,36 kg. de peşte prins.

Acesta a fost urmat pe locul II de Szatmari Tiberiu („Informaţia de Bihor”) cu o captură totală de 3,94 kg. şi pe locul III de Marius Buda („Radio Transilvania”), care a reuşit o captură de 3,68 kg.

Premiul Special pentru cea mai mare captură i-a fost acordat lui Ciprian Banici („Crişana”), care a prins un crap de 2,38 kg.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult