Categorized | Eveniment

Se apropie ediţia a XII-a a Cupei Presei la Pescuit!

Ajunsă la cea de a XII-a ediţie, tradiţionala „Cupă a Presei la Pescuit Sportiv”, lansează o nouă provocare, invitându-i pe undiţarii din presă, dar şi deopotrivă pe aceia care au doar plăcerea chibiţelii, la o partidă de pescuit. Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 31 mai, la Complexul de pescuit de agrement de la Sântimreu.

Concursul de încins undiţele şi dezmorţit râmele va fi organizat în acest an de Asociaţia Ecologistă „Ecobiectiv”, din Oradea, iar gazdă va fi proprietarul lacului privat de pescuit de agrement din Sântimreu, Eugen Guba, care pune la dispoziţia presarilor undiţari o baltă plină ochi cu peşte.

Competiţia se va desfăşura într-o singură manşă de pescuit staţionar şi va avea durata de 4 ore. Întrecerea este individuală, iar fiecare redacţie poate fi reprezentată de maxim doi participanţi.

În concurs pot participa angajaţi ai mass-media locale, indiferent de sex ori categoria de vârstă. Fiecare concurent poate să pescuiască cu maxim două undiţe, băţ fix sau vargă cu inele. Sunt admise orice fel de momeli, naturale sau artificiale, şi orice fel de monturi.

Câştigătorii vor fi stabiliţi în funcţie de greutatea totală a peştelui prins, în ordine descrescătoare. Sunt admise toate capturile, indiferent de specie sau dimensiune.

Peştele cel mai mare va atrage premiul special pentru cea mai mare captură, fiind apoi scos din concurs de la cântărirea finală a restului pradei. Dacă este cazul, concurentul care a prins cea mai mare captură poate concura cu restul capturilor pentru premiile I, II şi III. Acestea constau în ustensile şi accesorii pentru pescuit şi momeli.

„Cupa Presei la Pescuit Sportiv” a debutat în primăvara lui 2000 fiind organizată pe lacurile bazinului piscicol Cefa. Ultima ediţie l-a avut câştigător pe Octavian Popa („Jurnal bihorean”), care a ocupat locul I cu o captură totală de 8,36 kg. de peşte prins.

Acesta a fost urmat pe locul II de Szatmari Tiberiu („Informaţia de Bihor”) cu o captură totală de 3,94 kg. şi pe locul III de Marius Buda („Radio Transilvania”), care a reuşit o captură de 3,68 kg.

Premiul Special pentru cea mai mare captură i-a fost acordat lui Ciprian Banici („Crişana”), care a prins un crap de 2,38 kg.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult