Categorized | Eveniment

Se apropie ediţia a XII-a a Cupei Presei la Pescuit!

Ajunsă la cea de a XII-a ediţie, tradiţionala „Cupă a Presei la Pescuit Sportiv”, lansează o nouă provocare, invitându-i pe undiţarii din presă, dar şi deopotrivă pe aceia care au doar plăcerea chibiţelii, la o partidă de pescuit. Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 31 mai, la Complexul de pescuit de agrement de la Sântimreu.

Concursul de încins undiţele şi dezmorţit râmele va fi organizat în acest an de Asociaţia Ecologistă „Ecobiectiv”, din Oradea, iar gazdă va fi proprietarul lacului privat de pescuit de agrement din Sântimreu, Eugen Guba, care pune la dispoziţia presarilor undiţari o baltă plină ochi cu peşte.

Competiţia se va desfăşura într-o singură manşă de pescuit staţionar şi va avea durata de 4 ore. Întrecerea este individuală, iar fiecare redacţie poate fi reprezentată de maxim doi participanţi.

În concurs pot participa angajaţi ai mass-media locale, indiferent de sex ori categoria de vârstă. Fiecare concurent poate să pescuiască cu maxim două undiţe, băţ fix sau vargă cu inele. Sunt admise orice fel de momeli, naturale sau artificiale, şi orice fel de monturi.

Câştigătorii vor fi stabiliţi în funcţie de greutatea totală a peştelui prins, în ordine descrescătoare. Sunt admise toate capturile, indiferent de specie sau dimensiune.

Peştele cel mai mare va atrage premiul special pentru cea mai mare captură, fiind apoi scos din concurs de la cântărirea finală a restului pradei. Dacă este cazul, concurentul care a prins cea mai mare captură poate concura cu restul capturilor pentru premiile I, II şi III. Acestea constau în ustensile şi accesorii pentru pescuit şi momeli.

„Cupa Presei la Pescuit Sportiv” a debutat în primăvara lui 2000 fiind organizată pe lacurile bazinului piscicol Cefa. Ultima ediţie l-a avut câştigător pe Octavian Popa („Jurnal bihorean”), care a ocupat locul I cu o captură totală de 8,36 kg. de peşte prins.

Acesta a fost urmat pe locul II de Szatmari Tiberiu („Informaţia de Bihor”) cu o captură totală de 3,94 kg. şi pe locul III de Marius Buda („Radio Transilvania”), care a reuşit o captură de 3,68 kg.

Premiul Special pentru cea mai mare captură i-a fost acordat lui Ciprian Banici („Crişana”), care a prins un crap de 2,38 kg.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult