Categorized | Eveniment

Se apropie ediţia a XII-a a Cupei Presei la Pescuit!

Ajunsă la cea de a XII-a ediţie, tradiţionala „Cupă a Presei la Pescuit Sportiv”, lansează o nouă provocare, invitându-i pe undiţarii din presă, dar şi deopotrivă pe aceia care au doar plăcerea chibiţelii, la o partidă de pescuit. Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 31 mai, la Complexul de pescuit de agrement de la Sântimreu.

Concursul de încins undiţele şi dezmorţit râmele va fi organizat în acest an de Asociaţia Ecologistă „Ecobiectiv”, din Oradea, iar gazdă va fi proprietarul lacului privat de pescuit de agrement din Sântimreu, Eugen Guba, care pune la dispoziţia presarilor undiţari o baltă plină ochi cu peşte.

Competiţia se va desfăşura într-o singură manşă de pescuit staţionar şi va avea durata de 4 ore. Întrecerea este individuală, iar fiecare redacţie poate fi reprezentată de maxim doi participanţi.

În concurs pot participa angajaţi ai mass-media locale, indiferent de sex ori categoria de vârstă. Fiecare concurent poate să pescuiască cu maxim două undiţe, băţ fix sau vargă cu inele. Sunt admise orice fel de momeli, naturale sau artificiale, şi orice fel de monturi.

Câştigătorii vor fi stabiliţi în funcţie de greutatea totală a peştelui prins, în ordine descrescătoare. Sunt admise toate capturile, indiferent de specie sau dimensiune.

Peştele cel mai mare va atrage premiul special pentru cea mai mare captură, fiind apoi scos din concurs de la cântărirea finală a restului pradei. Dacă este cazul, concurentul care a prins cea mai mare captură poate concura cu restul capturilor pentru premiile I, II şi III. Acestea constau în ustensile şi accesorii pentru pescuit şi momeli.

„Cupa Presei la Pescuit Sportiv” a debutat în primăvara lui 2000 fiind organizată pe lacurile bazinului piscicol Cefa. Ultima ediţie l-a avut câştigător pe Octavian Popa („Jurnal bihorean”), care a ocupat locul I cu o captură totală de 8,36 kg. de peşte prins.

Acesta a fost urmat pe locul II de Szatmari Tiberiu („Informaţia de Bihor”) cu o captură totală de 3,94 kg. şi pe locul III de Marius Buda („Radio Transilvania”), care a reuşit o captură de 3,68 kg.

Premiul Special pentru cea mai mare captură i-a fost acordat lui Ciprian Banici („Crişana”), care a prins un crap de 2,38 kg.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4286 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult