Categorized | Oradea

Lucrările la Magistrala 3, finalizate în proporţie de 10%. Rogeriusul rămâne patru zile fără apă caldă!

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat joi, 29 mai, stadiul lucrărilor la Magistrala 3 în zona străzii Podului. Proiectul presupune reabilitarea și modernizarea unei părţi din rețeaua primară de alimentare cu energie termică din Oradea, respectiv magistralele 1 și 3, cu ramificații și racorduri din aceste magistrale la punctele termice din zonele de locuințe adiacente aflate mai ales în zona cartierului Rogerius.

În cadrul proiectului sunt cuprinse trei contracte de lucrări: reabilitarea a 17,5 km de rețea de termoficare, realizarea unui noi surse de producere a energiei termice la sursa CET precum și demolări, demontări magazii depozite și ateliere din CET Oradea.

„În general lucrările presupun înlocuirea conductelor, concomitent se montează un sistem electronic de semnalizare și alarmare a spargerii conductelor, care va permite cunoașterea stării conductei în orice moment precum și instalarea de vane noi de secționare”

a menționat viceprimarul Mircea Mălan.

Lucrările sunt demarate pe porțiuni de trasee, aflate între două puncte de secționare. În principiu lucrările se derulează în cartierul Rogerius, procentul de realizare fiind în jur de 10%. Termenul de finalizare este de 30 de luni de la 31 ianuarie 2014, iar valoarea estimată a lucrărilor este de peste 65 de milioane de lei, fără TVA.

Pentru desfășurarea lucrărilor în condiții optime este nevoie și de întreruperea furnizării agentului termic, astfel că între 2 şi 5 iunie 2014, într-o porţiune considerabilă din cartierul Rogerius se va opri furnizarea apei calde.

Viceprimarul a menționat că, la finalul lucrărilor, în zona străzii Podului vor fi amenajate parcări noi, se vor reabilita trotuarele și se vor amenaja și spații verzi pentru confortul cetățenilor.

Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”, acesta fiind cofinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operațional Sectorial Mediu.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult