Categorized | Oradea

Strada Molidului din Episcopia a văzut asfaltul după 100 de ani. Urmează alte 21 de artere!

Primăria Municipiului Oradea a finalizat modernizarea străzii Molidului din Episcopia, cu o lungime totală de peste 600 de metri. Tot la capitoluo lucrări derulate de municipalitate se află şi amenajarea parcării de 100 de locuri, în zona străzilor Cazaban – Lăpușului.

Modernizarea străzii Molidului din Episcopia este de fapt prima din șirul de lucrări de modernizare inițiate de municipalitate propuse spre realizare în acest an, care vizează 21 de străzi. Zece dintre aceste lucrări sunt deja în derulare, iar pentru celelalte 11 străzi a fost demarată procedura de licitație.

Printre cele 21 de străzi se numără strada Țiglarilor din cartierul Velența, străzile Nojoridului şi Ep. Vasile Hossu din cartierul Grigorescu şi strada Lipovei şi Taberi Geza din cartierul Ioșia.

În ceea ce privește strada Molidului, lucrările au demarat în luna februarie 2014 iar termenul de finalizare este 30 iunie 2014. În cadrul lor au fost realizate canalizarea pluvială, ridicări la cotă camine, hidranți, vane, trotuare pe ambele părți, spații verzi de lățime variabilă precum și marcaje pe carosabil și indicatoare de circulație.

Valoarea contractului de execuție a fost de peste 893 de mii de lei, cu TVA.

În aproximativ două săptămâni, Primăria municipiului Oradea va mai amenaja o parcare de 100 de locuri în zona străzilor Cazaban – Lăpușului. Lucrările constau în delimitarea zonelor cu borduri, turnare asfalt şi marcarea și numerotarea parcărilor realizate.

Primăria va amenaja în perioada imediat următoare şi alte parcări, în zona străzii Galileo Galilei, respectiv Aleea Rogerius – Călugăreni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4347 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult