Categorized | Oradea

Strada Molidului din Episcopia a văzut asfaltul după 100 de ani. Urmează alte 21 de artere!

Primăria Municipiului Oradea a finalizat modernizarea străzii Molidului din Episcopia, cu o lungime totală de peste 600 de metri. Tot la capitoluo lucrări derulate de municipalitate se află şi amenajarea parcării de 100 de locuri, în zona străzilor Cazaban – Lăpușului.

Modernizarea străzii Molidului din Episcopia este de fapt prima din șirul de lucrări de modernizare inițiate de municipalitate propuse spre realizare în acest an, care vizează 21 de străzi. Zece dintre aceste lucrări sunt deja în derulare, iar pentru celelalte 11 străzi a fost demarată procedura de licitație.

Printre cele 21 de străzi se numără strada Țiglarilor din cartierul Velența, străzile Nojoridului şi Ep. Vasile Hossu din cartierul Grigorescu şi strada Lipovei şi Taberi Geza din cartierul Ioșia.

În ceea ce privește strada Molidului, lucrările au demarat în luna februarie 2014 iar termenul de finalizare este 30 iunie 2014. În cadrul lor au fost realizate canalizarea pluvială, ridicări la cotă camine, hidranți, vane, trotuare pe ambele părți, spații verzi de lățime variabilă precum și marcaje pe carosabil și indicatoare de circulație.

Valoarea contractului de execuție a fost de peste 893 de mii de lei, cu TVA.

În aproximativ două săptămâni, Primăria municipiului Oradea va mai amenaja o parcare de 100 de locuri în zona străzilor Cazaban – Lăpușului. Lucrările constau în delimitarea zonelor cu borduri, turnare asfalt şi marcarea și numerotarea parcărilor realizate.

Primăria va amenaja în perioada imediat următoare şi alte parcări, în zona străzii Galileo Galilei, respectiv Aleea Rogerius – Călugăreni.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult