Categorized | Cultură

Festivalul „Vox Domini” a încântat la cea de-a doua ediţie!

Iubitorii de muzică sacră din Oradea au avut săptămâna trecută, timp de două zile, posibilitatea să asculte mai multe din creaţiile favorite. Surpriza Festivalului a fost proaspăta Camerată „MilleFiori” care şi-a făcut debutul pe „Stabat Mater” a lui G.B. Pergolesi.

Miercuri, 28 mai, la Biserica Baratok de pe strada Republicii, respectiv joi, 29 mai, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Parcul Olosig, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Sacră „Vox Domini”, dar şi a primei ediţii a Festivalului Artelor Studenţeşti „Vivat Academia” a Universităţii, orădenii au avut ocazia să asiste la două concerte vocal-simfonice axate pe creaţia „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi.

Iubitorii de muzică sacră au avut ocazia să-i asculte pe soliştii Eunsil Kang, Theodore Coresi, Agneta Marcu, Rethi Brigitta, Lucia Kim, Emanuela Pascu, care au cântat alături de Cvratetul Varadinum şi Camerata „MilleFiori”.

Dirijaţi de Tudor Ciupeiu, soliştii au încântat cu „Ave Regina caelorum” a lui M.Haydn şi „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi. Evenimentele au marcat debutul Cameratei „MilleFiori” care a reuşit să însufleţească publicul spectator.

Festivalul a fost coordonat de Elisabeta Jambor– Fekete şi i-a avut ca directori pe Agneta Marcu – decanul Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea şi pe cunoscutul bas, Theodore Coresi, ambii implicându-se, nu doar organizatoric ci şi artistic, în Festival.

Înfiinţată la iniţiativa muzicienilor Andrada şi Tudor Ciupeiu (ambii profesori la Facultatea de de Arte a Univeristăţii din Oradea), Camerata „MilleFiori” este compusă din soliştii: Csordas Brigitta, Flavia Ionoi, Ramona Raţiu, Bianca Bodog, Flaviu Seretoc, Andrada şi Tudor Ciupeiu.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult