Categorized | Cultură

Festivalul „Vox Domini” a încântat la cea de-a doua ediţie!

Iubitorii de muzică sacră din Oradea au avut săptămâna trecută, timp de două zile, posibilitatea să asculte mai multe din creaţiile favorite. Surpriza Festivalului a fost proaspăta Camerată „MilleFiori” care şi-a făcut debutul pe „Stabat Mater” a lui G.B. Pergolesi.

Miercuri, 28 mai, la Biserica Baratok de pe strada Republicii, respectiv joi, 29 mai, la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Parcul Olosig, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Sacră „Vox Domini”, dar şi a primei ediţii a Festivalului Artelor Studenţeşti „Vivat Academia” a Universităţii, orădenii au avut ocazia să asiste la două concerte vocal-simfonice axate pe creaţia „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi.

Iubitorii de muzică sacră au avut ocazia să-i asculte pe soliştii Eunsil Kang, Theodore Coresi, Agneta Marcu, Rethi Brigitta, Lucia Kim, Emanuela Pascu, care au cântat alături de Cvratetul Varadinum şi Camerata „MilleFiori”.

Dirijaţi de Tudor Ciupeiu, soliştii au încântat cu „Ave Regina caelorum” a lui M.Haydn şi „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi. Evenimentele au marcat debutul Cameratei „MilleFiori” care a reuşit să însufleţească publicul spectator.

Festivalul a fost coordonat de Elisabeta Jambor– Fekete şi i-a avut ca directori pe Agneta Marcu – decanul Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea şi pe cunoscutul bas, Theodore Coresi, ambii implicându-se, nu doar organizatoric ci şi artistic, în Festival.

Înfiinţată la iniţiativa muzicienilor Andrada şi Tudor Ciupeiu (ambii profesori la Facultatea de de Arte a Univeristăţii din Oradea), Camerata „MilleFiori” este compusă din soliştii: Csordas Brigitta, Flavia Ionoi, Ramona Raţiu, Bianca Bodog, Flaviu Seretoc, Andrada şi Tudor Ciupeiu.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult