Categorized | Anchetă/Poliţie

Şpăgar cu caschetă. Rutierist orădean arestat preventiv pentru că a luat 1.200 de lei mită!

Flavius Cosmin Fodor, agent şef adjunct în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, a fost arestat preventiv marţi, 3 iunie 2014, după ce a luat şpagă de la un şofer pe care îl ancheta. În schimbul a 1.200 de lei, agentul i-a promis denunţătorului nu doar că va tergiversa cercetările în cazul său ci şi că îi va obţine o soluţie favorabilă.

Agentul a fost reţinut, luni, după ce ar fi primit şpagă de la un bărbat pe care îl cerceta. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au transmis, ieri, printr-un comunicat, că poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore.

„Ca urmare a denunţului formulat la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au dispus la data de 02 iunie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului Fodor Flavius Cosmin pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”

se arată în comunicatul procurorilor.

Conform acestora, probatoriul administrat în acest caz arată că Fodor, în calitate de agent șef adjunct de poliție în cadrul IPJ Bihor – Serviciul Poliției Rutiere, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, i-a pretins denunţătorului K.M. suma de 1.200 lei, din care a primit 900 lei, pentru a tergiversa cercetările într-un dosar penal în care acesta era cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, asigurându-l că-i va facilita obţinerea unei soluţii favorabile.

„Activitatea de urmărire penală în cauză continuă fiind realizată avându-se concursul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor”

se mai arată în comunicatul anchetatorilor.

Marţi, procurorii l-au prezentat pe poliţist la Tribunalul Bihor iar judecătorii au decis arestarea preventivă a acestuia pentru zece zile.

Flavius Cosmin Fodor este angajat al Poliţiei Bihorene din anul 2001 şi, potrivit reprezentanţilor IPJ Bihor, nu a mai fost sancţionat până acum pentru nicio abatere.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult