Categorized | Anchetă/Poliţie

Şpăgar cu caschetă. Rutierist orădean arestat preventiv pentru că a luat 1.200 de lei mită!

Flavius Cosmin Fodor, agent şef adjunct în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, a fost arestat preventiv marţi, 3 iunie 2014, după ce a luat şpagă de la un şofer pe care îl ancheta. În schimbul a 1.200 de lei, agentul i-a promis denunţătorului nu doar că va tergiversa cercetările în cazul său ci şi că îi va obţine o soluţie favorabilă.

Agentul a fost reţinut, luni, după ce ar fi primit şpagă de la un bărbat pe care îl cerceta. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au transmis, ieri, printr-un comunicat, că poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore.

„Ca urmare a denunţului formulat la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au dispus la data de 02 iunie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului Fodor Flavius Cosmin pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”

se arată în comunicatul procurorilor.

Conform acestora, probatoriul administrat în acest caz arată că Fodor, în calitate de agent șef adjunct de poliție în cadrul IPJ Bihor – Serviciul Poliției Rutiere, în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, i-a pretins denunţătorului K.M. suma de 1.200 lei, din care a primit 900 lei, pentru a tergiversa cercetările într-un dosar penal în care acesta era cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, asigurându-l că-i va facilita obţinerea unei soluţii favorabile.

„Activitatea de urmărire penală în cauză continuă fiind realizată avându-se concursul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor”

se mai arată în comunicatul anchetatorilor.

Marţi, procurorii l-au prezentat pe poliţist la Tribunalul Bihor iar judecătorii au decis arestarea preventivă a acestuia pentru zece zile.

Flavius Cosmin Fodor este angajat al Poliţiei Bihorene din anul 2001 şi, potrivit reprezentanţilor IPJ Bihor, nu a mai fost sancţionat până acum pentru nicio abatere.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult