Categorized | Oradea

„Lecţii” despre atragerea fondurilor europene în domeniul sănătăţii, la Primăria Oradea

Pentru a împărtăşi din experienţa acumulată în atragerea banilor europeni, joi, 5 iunie, la Primăria Oradea, a avut loc o conferinţă internaţională la care au participat specialişti din Franţa, Ungaria şi România. Din păcate, conferinţa a început cu aproape 40 de minute întârziere şi a debutat în prezenţa a doar 24 de persoane.

Intituată „Sănătatea şi Cooperarea Transfrontalieră: Mize şi Perspective”, conferinţa s-a bucurat de prezenţa unor specialişti în proiecte europene, precum Etienne Muller – reprezentant al regiunii Lorraine, Joelle Barat – reprezentant al regiunii Champagne – Ardenne, Catherine Barnole – reprezentant al Spitalului din Cerdagne, Magdolna Kalapati – secretar tehnic al Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră, Adela Spulber – Misiunea Operațională Transfrontalieră, Gyula Ocskay – Asociația Central Europeană de Sprijinire a Inițiativelor de Cooperare Transfrontalieră, Benoît Bavouset – reprezentant al Ambasadei Franţei.

Evenimentul a fost moderat de Jose Osete şi a beneficiat de prezenţa viceprimarului Oradiei al şefului Direcţiei de Sănătate Publică – Daniela Rahotă şi al fostului manager al Spitalului Judeţean – Lucia Daina.

„Ne bucurăm că această conferinţă are loc la Oradea, mai ales că toate temele abordate vor fi de interes pentru municipiul nostru. Oradea a reuşit în ultimii ani să se dezvolte datorită proiectelor europene, reuşind să atragă 56% din totalul acestora din regiunea Bihor – Hajdu Bihar.

O parte din banii atraşi, peste 5 milioane de euro, au fost sau urmează să fie investiţi în proiecte care vor îmbunătăţi considerabil sistemul medical local.

Vorbim aici de trei proiecte majore, Centrul Viva Anima care a fost deja realizat şi reabilitarea blocurilor operatorii de la Spitalul Municipal şi cel Judeţean, care sunt în curs de implementare.

Toate acestea nu s-ar fi putut realiza fără un puternic parteneriat între spitale şi Primărie şi între medicii şi specialiştii noştri din România şi Ungaria. Sper ca în urma acestei conferinţe relaţiile dintre noi să funcţioneze cel puţin la fel de bine”

a spus, viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan.

Conferinţa a avut un program complex în care specialiştii în medicină şi proiecte europene din Franţa, Ungaria şi România şi-au împărtăşit din experienţa lor urmând ca de aceasta să beneficieze toţi cei prezenţi.

Evenimentul a fost organizat de Zona Metropolitană Oradea, Asociația Central Europeană de Sprijinire a Inițiativelor de Cooperare Transfrontalieră, Asociația Inițiative Franța-Ungaria şi susţinut de Ambasada Franței în România, Delegația Interministerială pentru amenajarea teritoriului și atractivitate teritorială din Franța și Misiunea Operațională Transfrontalieră.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult