Categorized | Oradea

„Lecţii” despre atragerea fondurilor europene în domeniul sănătăţii, la Primăria Oradea

Pentru a împărtăşi din experienţa acumulată în atragerea banilor europeni, joi, 5 iunie, la Primăria Oradea, a avut loc o conferinţă internaţională la care au participat specialişti din Franţa, Ungaria şi România. Din păcate, conferinţa a început cu aproape 40 de minute întârziere şi a debutat în prezenţa a doar 24 de persoane.

Intituată „Sănătatea şi Cooperarea Transfrontalieră: Mize şi Perspective”, conferinţa s-a bucurat de prezenţa unor specialişti în proiecte europene, precum Etienne Muller – reprezentant al regiunii Lorraine, Joelle Barat – reprezentant al regiunii Champagne – Ardenne, Catherine Barnole – reprezentant al Spitalului din Cerdagne, Magdolna Kalapati – secretar tehnic al Programului Operaţional de Cooperare Transfrontalieră, Adela Spulber – Misiunea Operațională Transfrontalieră, Gyula Ocskay – Asociația Central Europeană de Sprijinire a Inițiativelor de Cooperare Transfrontalieră, Benoît Bavouset – reprezentant al Ambasadei Franţei.

Evenimentul a fost moderat de Jose Osete şi a beneficiat de prezenţa viceprimarului Oradiei al şefului Direcţiei de Sănătate Publică – Daniela Rahotă şi al fostului manager al Spitalului Judeţean – Lucia Daina.

„Ne bucurăm că această conferinţă are loc la Oradea, mai ales că toate temele abordate vor fi de interes pentru municipiul nostru. Oradea a reuşit în ultimii ani să se dezvolte datorită proiectelor europene, reuşind să atragă 56% din totalul acestora din regiunea Bihor – Hajdu Bihar.

O parte din banii atraşi, peste 5 milioane de euro, au fost sau urmează să fie investiţi în proiecte care vor îmbunătăţi considerabil sistemul medical local.

Vorbim aici de trei proiecte majore, Centrul Viva Anima care a fost deja realizat şi reabilitarea blocurilor operatorii de la Spitalul Municipal şi cel Judeţean, care sunt în curs de implementare.

Toate acestea nu s-ar fi putut realiza fără un puternic parteneriat între spitale şi Primărie şi între medicii şi specialiştii noştri din România şi Ungaria. Sper ca în urma acestei conferinţe relaţiile dintre noi să funcţioneze cel puţin la fel de bine”

a spus, viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan.

Conferinţa a avut un program complex în care specialiştii în medicină şi proiecte europene din Franţa, Ungaria şi România şi-au împărtăşit din experienţa lor urmând ca de aceasta să beneficieze toţi cei prezenţi.

Evenimentul a fost organizat de Zona Metropolitană Oradea, Asociația Central Europeană de Sprijinire a Inițiativelor de Cooperare Transfrontalieră, Asociația Inițiative Franța-Ungaria şi susţinut de Ambasada Franței în România, Delegația Interministerială pentru amenajarea teritoriului și atractivitate teritorială din Franța și Misiunea Operațională Transfrontalieră.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult