Categorized | Cultură

Se apropie a șaptea premieră a Trupei Iosif Vulcan. „Dragoste, în patru tablouri” se va juca marți, la Moara Răsărit!

Cea de-a şaptea premieră a stagiunii 2013-2014, a Trupei Iosif Vulcan de la Teatrului Regina Maria va fi spectacolul „Dragoste, în patru tablouri”, care va avea loc marţi, 10 iunie 2014, de la ora 19.00, la Moara Răsărit. Scrisă de Lukas Barfuss, piesa este pusă în scenă de regizorul Daniel Vulcu.

Evelyn, o casnică schizoidă, sărbătoreşte cea de-a suta întâlnire cu amantul ei, Daniel, un medic oncolog. Se întâlnesc mereu în acelaşi hotel cu confort de patru stele la preţ de trei. Ambii se simt prizonieri în relaţiile pe care le au cu partenerii lor şi caută altceva, o variaţie de la căsnicia şi rutina în care în care aceasta a decăzut.

Evelyn ar dori să-şi cutremure soţul cu vestea că are un amant, însă ştie că acesta este indiferent, rece, de nemişcat şi că nu ar crede-o capabilă de aşa ceva. Daniel, căsătorit cu Susan, trăieşte în iluzia că relaţia lui este mai modernă, şi că soţia sa, fiind artistă, acceptă deschis relaţiile extraconjugale. Ambii decid să-şi mărturisească relaţiile partenerului.

Însă în ciuda a ceea ce cred ei, lucrurile iau o turnură neaşteptată. Ce rămâne de făcut în momentul în care afli că devotamentul şi fidelitatea ţi-au fost răsplătite cu o minciună? Vei răspunde calculat, te vei lăsa ghidat de impulsuri sau vei continua să te minţi că relaţia ta este pură şi morală?

Spectacolul devine astfel o meditaţie asupra iubirii şi a vieţii de cuplu pline de frământări provocate de contradicţia dintre morala iubirii şi tentaţia libertăţii, încercând să răspundă la toate aceste întrebări.

Daniel despre… Daniel

Scenografia celei de-a șaptea premiere a stagiunii, va fi asigurată de Eliza Labancz iar traducerea de Victor Scoradeţ.

„Concepţia regizorală se bazează pe variaţie, care consider că este tema principală a spectacolului, temă ce aduce în prim plan o problemă a cuplurilor, aceea în care dragostea durează 3 ani, după care, adeseori, intervine plictisul sau prietenia.

În acest sens se înscrie şi muzica pe care am ales-o – jazz-ul-, care conţine o foarte mare variaţie, dar şi decorul care se compune şi se descompune… într-un spaţiu neconvenţional, toate acestea venind ca o subliniere a stărilor sufleteşti ale personajelor din spectacol”

explică regizorul Daniel Vulcu.

Din distribuţie fac parte Georgia Căprărin (Evelyn), Anda Tămăşanu (Susan), Alin Stanciu (Sebastian), Radu Tudor (Daniel) și George Dometi (Tânărul).

Spectacolul se va juca cu casa inchisă, biletele fiind deja vândute. Cei interesați pot achiziționa bilete pentru următoarea reprezentaţie care va avea loc joi, 12 iunie, de la ora 19.00, la Moara Răsărit.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia teatrului, deschisă de luni până vineri, între orele 10.00-19.00, sâmbătă şi duminică între orele 10.00 – 13.00, cât şi online, pe site-ul biletmaster.ro. Acestea pot fi procurate şi cu o oră înaintea începerii spectacolului. Preţul biletelor este unic, 20 de lei.

Din cauza deplasării către Moara Răsărit, spectatorii sunt rugaţi să se prezinte în faţa clădirii Teatrului Regina Maria la ora 18.30 pentru a putea fi transportaţi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult