Categorized | Cultură

Se apropie a șaptea premieră a Trupei Iosif Vulcan. „Dragoste, în patru tablouri” se va juca marți, la Moara Răsărit!

Cea de-a şaptea premieră a stagiunii 2013-2014, a Trupei Iosif Vulcan de la Teatrului Regina Maria va fi spectacolul „Dragoste, în patru tablouri”, care va avea loc marţi, 10 iunie 2014, de la ora 19.00, la Moara Răsărit. Scrisă de Lukas Barfuss, piesa este pusă în scenă de regizorul Daniel Vulcu.

Evelyn, o casnică schizoidă, sărbătoreşte cea de-a suta întâlnire cu amantul ei, Daniel, un medic oncolog. Se întâlnesc mereu în acelaşi hotel cu confort de patru stele la preţ de trei. Ambii se simt prizonieri în relaţiile pe care le au cu partenerii lor şi caută altceva, o variaţie de la căsnicia şi rutina în care în care aceasta a decăzut.

Evelyn ar dori să-şi cutremure soţul cu vestea că are un amant, însă ştie că acesta este indiferent, rece, de nemişcat şi că nu ar crede-o capabilă de aşa ceva. Daniel, căsătorit cu Susan, trăieşte în iluzia că relaţia lui este mai modernă, şi că soţia sa, fiind artistă, acceptă deschis relaţiile extraconjugale. Ambii decid să-şi mărturisească relaţiile partenerului.

Însă în ciuda a ceea ce cred ei, lucrurile iau o turnură neaşteptată. Ce rămâne de făcut în momentul în care afli că devotamentul şi fidelitatea ţi-au fost răsplătite cu o minciună? Vei răspunde calculat, te vei lăsa ghidat de impulsuri sau vei continua să te minţi că relaţia ta este pură şi morală?

Spectacolul devine astfel o meditaţie asupra iubirii şi a vieţii de cuplu pline de frământări provocate de contradicţia dintre morala iubirii şi tentaţia libertăţii, încercând să răspundă la toate aceste întrebări.

Daniel despre… Daniel

Scenografia celei de-a șaptea premiere a stagiunii, va fi asigurată de Eliza Labancz iar traducerea de Victor Scoradeţ.

„Concepţia regizorală se bazează pe variaţie, care consider că este tema principală a spectacolului, temă ce aduce în prim plan o problemă a cuplurilor, aceea în care dragostea durează 3 ani, după care, adeseori, intervine plictisul sau prietenia.

În acest sens se înscrie şi muzica pe care am ales-o – jazz-ul-, care conţine o foarte mare variaţie, dar şi decorul care se compune şi se descompune… într-un spaţiu neconvenţional, toate acestea venind ca o subliniere a stărilor sufleteşti ale personajelor din spectacol”

explică regizorul Daniel Vulcu.

Din distribuţie fac parte Georgia Căprărin (Evelyn), Anda Tămăşanu (Susan), Alin Stanciu (Sebastian), Radu Tudor (Daniel) și George Dometi (Tânărul).

Spectacolul se va juca cu casa inchisă, biletele fiind deja vândute. Cei interesați pot achiziționa bilete pentru următoarea reprezentaţie care va avea loc joi, 12 iunie, de la ora 19.00, la Moara Răsărit.

Biletele s-au pus în vânzare la agenţia teatrului, deschisă de luni până vineri, între orele 10.00-19.00, sâmbătă şi duminică între orele 10.00 – 13.00, cât şi online, pe site-ul biletmaster.ro. Acestea pot fi procurate şi cu o oră înaintea începerii spectacolului. Preţul biletelor este unic, 20 de lei.

Din cauza deplasării către Moara Răsărit, spectatorii sunt rugaţi să se prezinte în faţa clădirii Teatrului Regina Maria la ora 18.30 pentru a putea fi transportaţi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult