Categorized | Eveniment

„Vetre Folclorice” la Marghita!

Parcul din centrul orașului Marghita, a fost duminică, 8 iunie, gazda etapei zonale a Festivalului-concurs „Vetre folclorice”. Un juriu, format din specialiști ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Bihor, și oficialități locale, a selectat ansamblurile care vor participa la Gala „Vetre folclorice” 2014.

La evenimentul au participat ansambluri folclorice din Marghita, Cuzap-Popești, Valea lui Mihai, Borumblaca, Budoi, Mișca, Tileagd, Taraful „La obârșii, la izvor” din Oradea, care, prin prestația lor au încântat publicul prezent.

De asemenea au fost invitați special tinerii interpreți de muzică populară: Maria-Alexandra Secan, Andreea Codrean, Violeta Gherman, Andreea Pușcaș, Anca Pavel, Romina Nemeș, Monica Blaga, Marian Lascău, Tania Bodea, Izabela Bodea și Patricia Rus Alb, a căror prezență scenică a confirmat faptul că muzica populară bihoreană este preluată de tânăra generație, într-un mod autentic, dar creator, păstrându-se și valorificându-se cu profesionalism și devoțiune tezaurul moștenit.

Un juriu, format din specialiști ai CJCPCT Bihor, și oficialități locale, a selectat ansamblurile care vor participa la Gala „Vetre folclorice” 2014. De asemena au fost înmânate diplome participanților și invitaților, precum și premii modice în bani.

„De remarcat este și organizarea evenimentului, implicarea și determinarea Veronicăi Demeter în reușita acestui eveniment.

Putem spune că și acest nou Festival concurs „Vetre folclorice” a fost o reușită, atingându-și scopul, acela de a evidenția și promova valorile culturii tradiționale locale și spiritul viu al tradițiilor și obiceiurilor seculare din lumea satului”

se afirmă într-un comunicat al CJCPCT Bihor, care a organizat evenimentul în colaborare cu Primăria orașului Marghita și Casa de Cultură a orașului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult