Categorized | Eveniment

„Vetre Folclorice” la Marghita!

Parcul din centrul orașului Marghita, a fost duminică, 8 iunie, gazda etapei zonale a Festivalului-concurs „Vetre folclorice”. Un juriu, format din specialiști ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Bihor, și oficialități locale, a selectat ansamblurile care vor participa la Gala „Vetre folclorice” 2014.

La evenimentul au participat ansambluri folclorice din Marghita, Cuzap-Popești, Valea lui Mihai, Borumblaca, Budoi, Mișca, Tileagd, Taraful „La obârșii, la izvor” din Oradea, care, prin prestația lor au încântat publicul prezent.

De asemenea au fost invitați special tinerii interpreți de muzică populară: Maria-Alexandra Secan, Andreea Codrean, Violeta Gherman, Andreea Pușcaș, Anca Pavel, Romina Nemeș, Monica Blaga, Marian Lascău, Tania Bodea, Izabela Bodea și Patricia Rus Alb, a căror prezență scenică a confirmat faptul că muzica populară bihoreană este preluată de tânăra generație, într-un mod autentic, dar creator, păstrându-se și valorificându-se cu profesionalism și devoțiune tezaurul moștenit.

Un juriu, format din specialiști ai CJCPCT Bihor, și oficialități locale, a selectat ansamblurile care vor participa la Gala „Vetre folclorice” 2014. De asemena au fost înmânate diplome participanților și invitaților, precum și premii modice în bani.

„De remarcat este și organizarea evenimentului, implicarea și determinarea Veronicăi Demeter în reușita acestui eveniment.

Putem spune că și acest nou Festival concurs „Vetre folclorice” a fost o reușită, atingându-și scopul, acela de a evidenția și promova valorile culturii tradiționale locale și spiritul viu al tradițiilor și obiceiurilor seculare din lumea satului”

se afirmă într-un comunicat al CJCPCT Bihor, care a organizat evenimentul în colaborare cu Primăria orașului Marghita și Casa de Cultură a orașului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult