Categorized | Social

„Pro Bambini” oferă copiilor buni dar săraci zece noi burse de studiu!

La fel ca în anii precedenţi, Asociaţia „Pro Bambini” din Oradea va oferi şi în următorul an şcolar 10 burse de studiu de câte 100 de lei pe lună pentru copiii care în ciuda unei situaţii sociale dificile au obţiunt în ultimii ani rezultate bune în şcoală şi la olimpiade.

Cu ajutorul unor acţiuni de strângere de fonduri, bine organizate dar şi prin multă muncă voluntară, Asociaţia „Pro Bambini” a reuşit să adune şi în acest an bani pentru a acorda 10 burse de studiu unor copii cu probleme sociale dificile.

Pentru acest lucru, membrii Asociaţiei au organizat un „Târg de carte” în cadrul căruia copiii au putut să doneze cărţile citite şi să achiziţioneze la preţuri simbolice, cărţile donate de alţi copii.

„Târgul de carte a fost la cea de-a VI-a ediţie şi am reuşit să strângem 7.890 de lei, bani pe care îi vom folosi pentru cele 10 burse de studiu”

a spus preşedintele Asociaţiei „Pro Bambini”, Crina Dobocan.

Conform profesoarei Stela Tăut, târgul a avut un impact dublu, determinându-i pe elevi să citească şi să înveţe să dăruiască.

„Au fost cărţi scumpe pe care unii copii nu şi-ar fi permis să le citească dar pe care le-au achiziţionat la un preţ simbolic. Sper ca în viitor să determinăm tot mai mulţi profesori să se implice pentru că a văzut toată lumea că elevii sunt dornici de astfel de acţiuni. Cărţile care ne-au rămas de la târg le vom dona unor biblioteci din şcolile de sate şi comune, care au nevoie de ele”

a spus Stela Tăut.

Pe lângă aceste acţiuni, de Ziua Copilului a fost organizat şi un spectacol de anvergură.

„Au participat peste 140 de copii iar spectacolul, care s-a organizat la Liceul de Arte, a fost completat cu un concurs de creaţie artistică la care am primit 350 de lucrări de la elevi din şcoli din toată ţara. La final, copiii care au trimis cele mai reuşite lucrări au primit pachete cu dulciuri”

a spus profesoara Valeria Bunica.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult