Categorized | Social

„Pro Bambini” oferă copiilor buni dar săraci zece noi burse de studiu!

La fel ca în anii precedenţi, Asociaţia „Pro Bambini” din Oradea va oferi şi în următorul an şcolar 10 burse de studiu de câte 100 de lei pe lună pentru copiii care în ciuda unei situaţii sociale dificile au obţiunt în ultimii ani rezultate bune în şcoală şi la olimpiade.

Cu ajutorul unor acţiuni de strângere de fonduri, bine organizate dar şi prin multă muncă voluntară, Asociaţia „Pro Bambini” a reuşit să adune şi în acest an bani pentru a acorda 10 burse de studiu unor copii cu probleme sociale dificile.

Pentru acest lucru, membrii Asociaţiei au organizat un „Târg de carte” în cadrul căruia copiii au putut să doneze cărţile citite şi să achiziţioneze la preţuri simbolice, cărţile donate de alţi copii.

„Târgul de carte a fost la cea de-a VI-a ediţie şi am reuşit să strângem 7.890 de lei, bani pe care îi vom folosi pentru cele 10 burse de studiu”

a spus preşedintele Asociaţiei „Pro Bambini”, Crina Dobocan.

Conform profesoarei Stela Tăut, târgul a avut un impact dublu, determinându-i pe elevi să citească şi să înveţe să dăruiască.

„Au fost cărţi scumpe pe care unii copii nu şi-ar fi permis să le citească dar pe care le-au achiziţionat la un preţ simbolic. Sper ca în viitor să determinăm tot mai mulţi profesori să se implice pentru că a văzut toată lumea că elevii sunt dornici de astfel de acţiuni. Cărţile care ne-au rămas de la târg le vom dona unor biblioteci din şcolile de sate şi comune, care au nevoie de ele”

a spus Stela Tăut.

Pe lângă aceste acţiuni, de Ziua Copilului a fost organizat şi un spectacol de anvergură.

„Au participat peste 140 de copii iar spectacolul, care s-a organizat la Liceul de Arte, a fost completat cu un concurs de creaţie artistică la care am primit 350 de lucrări de la elevi din şcoli din toată ţara. La final, copiii care au trimis cele mai reuşite lucrări au primit pachete cu dulciuri”

a spus profesoara Valeria Bunica.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult