Categorized | Sanatate

Peste 1.000 de specialişti la Congresul Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă de la Oradea

Pentru că aşa cum spunea doctorul Ciprian Brisc „medicina evoluează foarte repede iar medicii, pentru a fi eficienţi, trebuie să se acumuleze cunoştinţe noi pe care să le pună la dispoziţia pacientului”, la Casa de Cultură a Sindicatului are loc de miercuri 11 iunie şi până sâmbătă, 14 iunie, al 34-lea Congres Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă.

Este al doilea congres care se organizează la Oradea dar este primul de acest nivel.

„În cadrul lui se desfăşoară cursuri de hepatologie, de gastroenterologie şi endoscopie digestivă şi un simpozion special pentru asistentele medicale. Beneficiem de prezenţa a şapte medici profesori universitari din Ungaria, iar simpozioanele şi mesele rotunde se vor desfăşura în paralel în 5 săli diferite.

Vor fi în total 34 de sesiuni cu invitaţi din Suedia, Italia, Franţa, Elveţia, Ungaria şi România. Avem în jur de 140 de speakeri şi peste 1.000 de persoane înscrise. Tot în cadrul evenimentului sunt prezente 43 de firme medicale cu standuri, care îşi vor prezenta noutăţile în cadrul a 11-12 simpozioane”

a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, conf. dr. Ciprian Brisc, şeful clinicii de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Judeţean.

Minister „heirup-ist” şi iresponsabil!

Invitatul special a fost preşedintele Societăţii Naţionale de Gastroenterologie, prof. univ. Ioan Sporea care a lăudat modul în care a fost organizat Congresul.

„Faptul că acest eveniment a fost organizat la Oradea este o dovadă că aici există un mare potenţial în domeniul medical. O mare parte a activităţii de aici se adresează medicilor rezidenţi care trebuie să se pună la curent cu noutăţile din acest domeniu.

Noi ne dorim să rămână să profeseze în România dar şi dacă decid să plece afară, nu trebuie să abă handicapuri faţă de ceilalţi.

Vom discuta aici şi despre noile pachete medicale pe specializările noastre pentru că sunt multe interpretări şi este bine să ne clarificăm unele lucruri. Din păcate, stilul în care se face muncă la nivelul Ministerului Sănătăţii este unul „heirup-ist”, medicaentele hepatice nu se dau de trei ani şi se tot fac liste.

Gândiţi-vă că aveţi o boală tratabilă iar statul, în loc să vă ajute, bagă medicamentele dintr-un buzunar în altul. Oamenii mor între timp. Noi nu putem face prea multe presiuni pe factorii de decizie pentru că ni se spune că suntem interesaţi dar asociaţiile de pacienţi ar trebui să reacţioneze la aceste lucruri”

a spus, printre altele, Ioan Sporea.

Evenimentul este acreditat de Congresul Medicilor din România cu puncte Educaţie Medicală Continuă şi fiecare participant va primi câte o diplomă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult