Categorized | Sanatate

Peste 1.000 de specialişti la Congresul Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă de la Oradea

Pentru că aşa cum spunea doctorul Ciprian Brisc „medicina evoluează foarte repede iar medicii, pentru a fi eficienţi, trebuie să se acumuleze cunoştinţe noi pe care să le pună la dispoziţia pacientului”, la Casa de Cultură a Sindicatului are loc de miercuri 11 iunie şi până sâmbătă, 14 iunie, al 34-lea Congres Naţional de Gastroenterologie, Hepatologie şi Endoscopie Digestivă.

Este al doilea congres care se organizează la Oradea dar este primul de acest nivel.

„În cadrul lui se desfăşoară cursuri de hepatologie, de gastroenterologie şi endoscopie digestivă şi un simpozion special pentru asistentele medicale. Beneficiem de prezenţa a şapte medici profesori universitari din Ungaria, iar simpozioanele şi mesele rotunde se vor desfăşura în paralel în 5 săli diferite.

Vor fi în total 34 de sesiuni cu invitaţi din Suedia, Italia, Franţa, Elveţia, Ungaria şi România. Avem în jur de 140 de speakeri şi peste 1.000 de persoane înscrise. Tot în cadrul evenimentului sunt prezente 43 de firme medicale cu standuri, care îşi vor prezenta noutăţile în cadrul a 11-12 simpozioane”

a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, conf. dr. Ciprian Brisc, şeful clinicii de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Judeţean.

Minister „heirup-ist” şi iresponsabil!

Invitatul special a fost preşedintele Societăţii Naţionale de Gastroenterologie, prof. univ. Ioan Sporea care a lăudat modul în care a fost organizat Congresul.

„Faptul că acest eveniment a fost organizat la Oradea este o dovadă că aici există un mare potenţial în domeniul medical. O mare parte a activităţii de aici se adresează medicilor rezidenţi care trebuie să se pună la curent cu noutăţile din acest domeniu.

Noi ne dorim să rămână să profeseze în România dar şi dacă decid să plece afară, nu trebuie să abă handicapuri faţă de ceilalţi.

Vom discuta aici şi despre noile pachete medicale pe specializările noastre pentru că sunt multe interpretări şi este bine să ne clarificăm unele lucruri. Din păcate, stilul în care se face muncă la nivelul Ministerului Sănătăţii este unul „heirup-ist”, medicaentele hepatice nu se dau de trei ani şi se tot fac liste.

Gândiţi-vă că aveţi o boală tratabilă iar statul, în loc să vă ajute, bagă medicamentele dintr-un buzunar în altul. Oamenii mor între timp. Noi nu putem face prea multe presiuni pe factorii de decizie pentru că ni se spune că suntem interesaţi dar asociaţiile de pacienţi ar trebui să reacţioneze la aceste lucruri”

a spus, printre altele, Ioan Sporea.

Evenimentul este acreditat de Congresul Medicilor din România cu puncte Educaţie Medicală Continuă şi fiecare participant va primi câte o diplomă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult