Categorized | Opinie/Pamflet

Cine are nevoie de calitate la Universitatea din Oradea?

În ciuda faptului că are nevoie ca de aer de studenţi, abia în şedinţa Senatului Universităţii de luni, 16 iunie, forul legislativ a decis să admită, fără examen şi fără taxă, pe locuri bugetate, elevii cu rezultate bune la olimpiadă.

Ani la rând, elevii de excepţie din Bihor, cei care obţinuseră rezultate important la olimpiade, au fost nevoiţi să se înscrie la universităţi „mai puţin importante”, precum cele din Timişoara şi Cluj-Napoca pentru că Universitatea din Oradea nu avea o reglementare care să permită admiterea automat a acestora.

După ce a arătat tuturor că nu este interesată de elevii cu performanţe la cele mai importante concursuri pe plan naţional şi internaţional, luni, 16 iunie, într-o şedinţă de senat ţinută „la secret” (pentru că nici până miercuri, 18 iunie, ora 15.30 nu s-a obosit nimeni să informeze opinia publică cu privire la subiectele discutate şi măsurile luate), Senatul a decis că olimpicii sunt „demni” pentru a urma cursurile instituţiei, motiv pentru care vor fi admişi pe un loc bugetat, fără să plătească taxă şi să dea examen.

Ţinând cont de prestanţa instituţiei, universitarii să aşteaptă ca olimpicii să dea buzna la Oradea şi să lase goale celelate universităţi din ţară, la care, de câţiva ani buni, puteau intra gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult