Categorized | Opinie/Pamflet

Cine are nevoie de calitate la Universitatea din Oradea?

În ciuda faptului că are nevoie ca de aer de studenţi, abia în şedinţa Senatului Universităţii de luni, 16 iunie, forul legislativ a decis să admită, fără examen şi fără taxă, pe locuri bugetate, elevii cu rezultate bune la olimpiadă.

Ani la rând, elevii de excepţie din Bihor, cei care obţinuseră rezultate important la olimpiade, au fost nevoiţi să se înscrie la universităţi „mai puţin importante”, precum cele din Timişoara şi Cluj-Napoca pentru că Universitatea din Oradea nu avea o reglementare care să permită admiterea automat a acestora.

După ce a arătat tuturor că nu este interesată de elevii cu performanţe la cele mai importante concursuri pe plan naţional şi internaţional, luni, 16 iunie, într-o şedinţă de senat ţinută „la secret” (pentru că nici până miercuri, 18 iunie, ora 15.30 nu s-a obosit nimeni să informeze opinia publică cu privire la subiectele discutate şi măsurile luate), Senatul a decis că olimpicii sunt „demni” pentru a urma cursurile instituţiei, motiv pentru care vor fi admişi pe un loc bugetat, fără să plătească taxă şi să dea examen.

Ţinând cont de prestanţa instituţiei, universitarii să aşteaptă ca olimpicii să dea buzna la Oradea şi să lase goale celelate universităţi din ţară, la care, de câţiva ani buni, puteau intra gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult