Categorized | Oradea

Mai ceva ca la Hajdúszoboszló. Aquapark-ul Nymphaea va fi gata până cel târziu în 2015!

Consiliul Local Oradea a aprobat, în cadrul ultimei ședințe de consiliu, noii indicatori tehnico-economici pentru ridicarea noului Complex Termal Wellness „Nymphaea”. Proiectul prevede 6 corpuri de clădire, 7 bazine la standarde de competiții internaționale şi va costa peste 88 de milioane de lei, din care peste 32 de milioane fonduri nerambursabile.

Detalii despre proiectul tehnic întocmit pentru obiectivul de investiție „Dezvoltarea turismului de agrement prin crearea Complexului Wellness Termal Nymphaea” Oradea au fost prezentate într-o conferinţă de presă de viceprimarul Mircea Mălan, care a menționat că proiectul tehnic revizuit impune modificarea indicatorilor tehnico-economici aferenți implementării proiectului și crește eficiența de funcționare a complexului în ansamblu.

Obiectivul general al proiectului este crearea unui aquapark modern, la standarde europene, prin crearea complexului urmărindu-se diversificarea și îmbunătățirea serviciilor turistice în general și de agrement.

Complex atractiv, adaptat la cerinţele pieţei

Deşi, în mod cert, viitorul aquapark de la Oradea va fura şi din clienţii care merg în Ungaria, proiectul a fost refăcut de firmele Interaquapark (Ungaria) şi Poliart SRL pentru 100.000 de euro, după ce, fusese gândit de firma Arcadia Engineering pentru 40.000 de euro.

Noul proiect a presupus modificarea indicatorilor tehnico-economici, care au condus la eficientizarea amplasării utilajelor tehnologice a piscinelor pentru scurtarea traseelor și asigurarea posibilității intervențiilor ulterioare de mentenanță.

Va mai fi asigurată şi eficientizarea consumului de energie necesar funcționării obiectivului, adaptarea tehnologiilor de recirculare a apei din bazine la noile reglementări referitoare la debitele filtrate.

Zona de acces a fost reorganizată pentru asigurarea unui număr de 311 locuri de parcare, față de cele 238 propuse inițial, 2 puncte de alimentație publică noi, creșterea numărului de vestiare de la 140 dulapuri la 1000 etc.

Proiectul tehnic prevede 6 corpuri de clădire precum și 7 bazine, bazin pentru copii, bazin pentru adulți, bazine cu destinație sportivă, bazine care vor fi la standarde de competiții internaționale, bazinul de înot de 50×25 m, bazinul de sărituri de 25x25m, 3 turnuri de câte 10 m ,7,5 m respectiv 3 m.

Conform explicațiilor date de viceprimarul Mălan, prin modificările aduse proiectului inițial se dorește creșterea atractivității complexului prin adaptarea la cerințele curente ale pieței, astfel că s-a realizat un proiect complet și corect pentru a nu genera probleme în execuția lucrărilor.

Valoarea investiției este de peste 88,3 milioane de lei cu TVA, din care fondurile nerambursabile sunt de peste 32,3 milioane de lei fără TVA.

Termenul de finalizare a noului aquapark este de 10 luni până cel târziu în decembrie 2015, proiectul urmând a fi postat de urgenţă pe SEAP pentru licitaţii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Mai ceva ca la Hajdúszoboszló. Aquapark-ul Nymphaea va fi gata până cel târziu în 2015!”

  1. Roland spune:

    mai frumos ca la Hajduszoboszlo? nu pare sa fie!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult