Categorized | Cultură

Filarmonica din Oradea va premia, stagiunea viitoare, fidelitatea!

Managerul Filarmonicii din Oradea, Todor Albert a încercat şi în acest an să se plieze pe gusturile melomanilor, motiv pentru care cei care au trecut porţile instituţiei au avut de completat câte un chestionar. Rezultatele au arătat că majoritatea particiopanţilor sunt trecuţi de 60 de ani, printre ei remarcându-se o doamnă care vine la concerte încă din 1949.

Stagiunea din toamnă va fi una aniversară pentru Filarmonica din Oradea. Va fi a 65-a stagiune de la anul în care Societatea Filarmonică a devenit instituţie de stat, moment numai bun pentru premierea melomanilor fideli. Pentru a-i descoperi, dar şi pentru a le afla gusturile, managerul Todor Albert a pus la dispoziţia melomanilor formulare cu întrebări speciale.

„Nu este primul an în care facem aceste chestionare, dar concluzia este din ce în ce mai clară. Cei mai mulţi dintre cei care vin la Filarmonică sunt trecuţi de 60 de ani, adică fac parte din categoria de public educat, cu o anumită cultură muzicală.

Avem o doamnă care vine la Filarmonică stagiune de stagiune de la înfiinţarea acesteia, din 1949. A lipsit doar când a născut şi am înţeles că au fost situaţii când nu şi-a luat lemne de foc doar pentru a-şi cumpăra abonament. Pentru toate acestea, la începutul stagiunii viitoare, va primi o diplomă specială de fidelitate”

a spus, directorul general al Filarmoniii din Oradea, Todor Albert.

Dincolo de aceste lucruri, Albert susţine că trebuie să facă eforturi mai mari pentru a atrage tinerii la concerte, mai ales că Oradea are în jur de 700 de elevi, studenţi şi profesori care studiază, sub diferite forme, muzica.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult