Categorized | Sanatate

Orădenii invitaţi în Parcul 1 Decembrie să doneze sânge

Pentru că în România este nevoie zilnic de o mie de litri de sange, miercuri, în Parcul 1 Decembrie, va poposi caravana mobilă de donare de sânge „O şansă pentru viaţă”, o caravană care a străbătut deja nouă oraşe din ţară.

Orădenii altruişi, fără frică de ace şi dispuşi să ofere 0,45 de litri din sângele lor, sunt rugaţi să nu ocolească miercuri, Parcul 1 Decembrie. Pot dona sânge cei care au între 18 şi 60 de ani şi greutatea între 50 şi 100 de kg, care nu au avut probleme majore de sanatate (hepatită de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii) şi nu au suferit în ultimele luni intervenții stomatologice şi chirurgicale.

„Te aşteptăm, cu micul dejun mâncat, cafeaua băută şi un act de identitate la tine, să donezi sânge. Promitem că nu doare (foarte tare) şi vei pleca un om fericit. Doar ai salvat 3 vieţi!”

se afirmă în comunicatul organizatorilor.

Mai multe detalii se pot obţine de pe site-ul pentruviata.com sau la faţa locului.

Evenimentul este organizat de Asociaţia React şi Vodafone România.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult