Categorized | Oradea

Primăria Oradea a făcut plângere penală împotriva firmei magnatului Ioan Micula!

Acuzată în repetate rânduri de presa locală că nu ia nicio măsură împotriva firmei SC Transilvania Complex SA pentru modificarea, fără autorizaţie de construcţie, a interiorului unei clădiri monument, Primăria Oradea a decis să depună plângere penală împotriva firmei administrate de magnatul Ioan Micula.

Primăria Municipiului Oradea a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea o plângere penală împotriva SC Complex Transilvania SA, cu sediul în Oradea.

Plângerea penală vine ca urmare a faptului că, în data de 11 aprilie 2014, Primăria a întocmit un proces verbal de constatare și sancționare a SC Complex Transilvania SA pentru recompartimentări la sala de restaurant și spații auxiliare, respectiv desfaceri pereți de compartimentare și desfaceri tencuieli, fără a avea autorizație de construire.

„Având în vedere că SC Complex Transilvania SA nu s-a conformat măsurilor dispuse prin procesul-verbal și anume sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate, în conformitate cu Legea 50/1991 republicată și actualizată privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, Primăria a înaintat Parchetului plângerea penală”

se afirmă într-un comunicat al Primăriei Municipiului Oradea.

Conform art. 24 din Legea 50/1991, continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele competente constituie infracțiune, iar legea prevede obligația organelor constatatoare de a sesiza organele de urmărire penală în astfel de cazuri, pentru a lua măsurile care se impun.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult