Categorized | Politică

Mâini ridicate pentru un alt lot de infractori. Deputaţii pun noi beţe în roatele ANI!

Parlamentul României continuă să obstrucţioneze justiţia şi să pună piedici în calea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). După ce, în ultima perioadă, au scos basma curată nu mai puţin de opt posibili infractori, opunându-se cercetării lor de către organele în drept, parlamentarii au schimbat miercuri, 25 iunie, o nouă lege care îi va scăpa de dosare pe mulţi dintre cei urmăriţi de ANI.

Conform noii legi modificate de Camera Deputaţilor aleşii vor avea dreptul de a se afla în conducerea regiilor de apă, transport, termoficare, a firmelor publice care gestionează serviciile de salubrizare, asfaltare de străzi și întreținere de spații verzi.

Toate acestea au fost făcute aşa cum obişnuieşte majoritatea PSD să facă de ceva timp, pe ascuns, fără informarea nimănui, nici măcar a celor care lucrează cu această lege.

Aşa se face că ANI nici măcar nu a fost informată cu privire la modificare.

„E o nouă zi de marţi la fel de neagră ca cea din decembrie”

a declarat Horia Georgescu, conform Mediafax.

Preşedintele ANI a mai spus că după promulgarea noii legi dosarele aflate pe rolul instanţelor vor primi cel mai probabil decizii favorabile, iar verificările pe care le face la acestă oră ANI în cazul aleşilor locali care sunt şi membri în regii autonome locale vor fi blocate.

Pentru această nouă lovitură dată justiţiei, au votat reprezentanții PSD, UNPR, PC, PPDD şi 13 din PNL (60 de liberali s-au abţinut).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult