Categorized | Oradea

Piaţa Decebal se va schimba la faţă!

Pentru că împrejmuirile din beton şi panourile metalice din Piaţa Decebal nu mai corespund „cerinţelor estetice”, conducerea Administraţiei Domeniului Public (ADP) va realiza în perioada următoare o închidere a structurii metalice existente a faţadei principale de pe strada Menumorut şi a faţadei laterale dreapta, cu o faţadă ventilată.

În cadrul lucrărilor va avea loc demolarea împrejmuirii existente, realizarea de fundaţii din beton pe perimetru cu montarea de stâlpi metalici şi grinzi, realizarea unei structuri metalice de susţinere a închiderii, a unor închideri din policarbonat şi plăci compozit din aluminiu la atic, realizarea de accese în incinta pieţei pe structură de zidărie şi porţi de închidere, plus zugrăveli şi reparaţii pardoseli.

,,Această lucrare are ca scop asigurarea condiţiilor necesare pentru comercializarea de produse agricole de tip legume, fructe şi alte asemenea produse din piaţă, prin această investiţie urmând să se finalizeze modernizarea pieţei Decebal”

a declarat Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

Piaţa a fost recent modernizată prin înlocuirea copertinei vechi cu învelitoare din fibră de sticlă cu o structură uşoară acoperită şi o învelitoare din policarbonat.

Valoarea totală estimată a investiţiei este de peste 384 de mii de lei cu TVA inclus, durata de realizare a investiţiei urmând a fi de 2 luni.

Banii vor veni din sursele proprii ale SC ADP SA Oradea, după finalizarea procedurilor de achiziţie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult