Categorized | Oradea

Pista de biciclete de pe malul Peţei nu va mai fi întreruptă!

Veste bună pentru bicicliştii, din ce în ce mai mulţi, din Oradea. Primăria a reuşit să convingă MApN-ul şi SC Cominca SA să accepte mutarea gardurilor astfel încât pista de biciclete nou amenajată să nu mai fie întreruptă până la ieşirea din oraş.

Primăria Oradea, prin Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, a început lucrările la tronsonul II al pistei de biciclete transfrontaliere. Acest tronson va lega coridorul verde al Crişului Repede de cel al Peţei, ajungând până în cartierul Nufărul, la şoseaua de centură.

Traseul noii piste va include două porţiuni care sunt deja realizate, ambele pe malul drept al pârâului Peţa. Pentru a lega cele două porţiuni cu tronsonul II al pistei de biciclete, a fost necesară mutarea în prealabil a două garduri – unul aparţinând SC Cominca SA, iar al doilea UM Transmisiuni.

Administraţia Imobiliară Oradea a relocat gardul SC Cominca SA, care împiedica accesul, pe o distanţă de aproximativ 50 m, pe malul drept al pârâului Peţa, în dreptul centrului comercial Obi-Auchan.

De asemenea a fost necesară mutarea gardului unităţii militare, care se afla pe coronamentul digului pârâului Peţa, între Calea Armatei Române şi str. Feldioarei.

În urma unei înţelegeri dintre MApN şi Primărie, gardul unităţii a fost refăcut şi relocat la baza coronamentului digului, asigurându-se astfel continuitatea pistei de biciclete de-a lungul malului Peţei.

Lucrările la tronsonul II al pistei de biclete sunt executate de SC Asfamixt SRL, care a fost desemnată câştigătoare la sfârşitul lunii iunie, în urma procedurii de licitaţie. Valoarea contractului este de aproximativ 316.000 euro.

Traseul pentru prelungirea pistei de biciclete pe teritoriul Municipiului Oradea are o lungime de 5.740 m şi este următorul: Tronson I: Pod Sovata – str. Oneştilor – str. Măgurei – Calea Aradului – str. Padişului – dig mal drept pârâul Peţa – str. Făgăraşului (mal drept pârâul Peţa), până la intersecţia cu str. Traian Blajovici. Tronson II: str. Făgăraşului (mal drept pârâul Peţa), de la intersecţia cu Calea Armatei Române la intersecţia cu str. Feldioarei. Tronson III: str. Erkel Ferenc (mal drept pârâul Peţa) – str. Prieteniei – mal drept pârâul Peţa – str. Peţei – str. Depozitului – str. Ogorului (şoseaua de centură). Lucrările se vor încheia la sfârşitul lunii septembrie.

Tronsonul face parte din proiectul „Construirea unei piste de biciclete între Oradea și Berettyoujfalu”, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, prelungind această pistă transfrontalieră cu peste 5 kilometri pe teritoriul municipiului Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult