Categorized | Politică

Biró Rozália propusă pentru funcţia de ministru al Culturii!

După Cseke Attila şi Ritli Ladislau, UDMR Bihor mai dă un ministru în Guvernul României. Președintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR, senatorul Biró Rozália, este propunerea Uniunii pentru funcțiile de ministru al Culturii și vicepremier, a anunțat Kelemen Hunor, care, conform MEDIAFAX, a mai spus că nominalizarea se va afla pe masa premierului înainte de 1 august.

Kelemen a precizat că a avut deja o discuție cu Biró Rozália, căreia i-a propus să accepte nominalizarea pentru funcțiile de ministru al Culturii și vicepremier.

„După câteva ore m-a contactat și mi-a zis că va accepta această nominalizare”, a relatat liderul UDMR. Doamna Biró Rozália este președintele CRU, care conform Statutului este a doua funcție în UDMR și era firesc, în condițiile date, să fie persoana care va asuma funcțiile din Guvern”

a adăugat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a declarat că nominalizarea lui Biró Rozália are şi un mesaj, „fiind pentru prima dată când România va avea o femeie în funcţia de vicepremier”.

„Sunt convins că doamna Biró are şi capacitatea şi experienţa politică, experienţa din administraţie, fiind două mandate viceprimar la Oradea, are experienţa necesară de a conduce Ministerul Culturii”

a spus Kelemen.

Biró Rozália are 49 de ani, iar în 2012 a fost aleasă senator într-un colegiu din judeţul Bihor în care majoritatea populaţiei este de etnie maghiară, după ce în perioada 2004-2012 a fost viceprimar al municipiului Oradea.

Din anul 2007 este preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, fiind aleasă atunci în locul avocatului Frunda György, iar din 2013 este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR.

Glume cu „bipezi” şi ancheta la DNA

Din anul 2012, Biró Rozália este anchetată de DNA pentru abuz în funcţie, dosarul penal având la origine un raport al ANI din 2010 care a acuzat-o de conflict de interese, pentru că în 2006, pe când era viceprimar al municipiului Oradea, dar şi membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Partium, ce funcţionează pe lângă UDMR Bihor, a aprobat închirierea către această fundaţie a unui imobil din centrul oraşului.

Biro a atacat în justiţie ANI şi a cerut anularea raportului, dar în 2012 a pierdut procesul, astfel că în prezent este cercetată într-un dosar încă nefinalizat.

În 2010, cunoașterea deficitară a limbii române a transformat-o pe Rozalia Biro în victima unei farse radiofonice. Sunată în timpul unei emisiuni radio de către un realizator care s-a recomandat a fi jurnalist la un post de televiziune ce intenţionează să facă o emisiune în Oradea „despre copiii bipezi”, Biro, care răspundea de problemele sociale ale municipalităţii, a confundat bipezii cu cerşetorii şi a acceptat să participe la emisiune.

Ea l-a asigurat însă pe realizator că „majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi” şi că pe străzile din municipiu abia dacă pot fi găsiţi „câţiva”, pentru că Poliţia Comunitară i-a ridicat pe aproape toţi ceilalţi. Mai mult, Rozalia Biro, mamă a doi copii, a spus că nu are „niciun biped în familie”.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult