Categorized | Educatie

Toastmasters vă învaţă să deveniţi lideri!

Pentru că România continuă să aibă un deficit important în ceea ce priveşte liderii cu talent şi carismă şi pentru că există mulţi oameni care ar avea lucrurui importante de spus dar pentru care vorbitul în public rămâne o corvoadă, lucruri specifice unei societăţi de tranziţie, nevoită să copieze modelul occidental fără a avea timp să-l asimileze, strădania unor cluburi precum Toastmasters rămâne una lăudabilă.

Clubul îşi propune să îi ajute pe români să recupereze decalajul dintre ei şi Occident prin creşterea încrederii în propriile forţe, lucru realizabil prin dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi leadership.

Anul Toastmasters a început, oficial, pe 1 iulie, la o zi după aceasta având loc o ședință specială alături de un noul board de ofițeri. Președintele Daniel Ciobanu a deschis ședința, prezentând noua echipă care va fi formată din Ioana Ştef (vicepreşedinte pe Educaţie), Nicoleta Buza (vicepreşedinte responsabil cu membrii), Remus Toderici (vicepreşedinte responsabil cu relaţiile publice), Cristian Ursuţ (trezorier), Elena Botnaru (secretar) şi David Ghiţă (sergent).

La finalul ședinței, a venit și prima surpriză pentru clubul orădean, acesta primind prima panglică pentru steagul Oradea Toastmasters, World Headqarters Visitor, grație vizitei fostului preşedinte Ionuţ Breb în SUA.

După cum ştiţi, misiunea clubului Toastmasters este aceea de a oferi un mediu de învăţare pozitiv şi de suport reciproc, prin intermediul căruia fiecare membru să îşi dezvolte abilităţile de comunicare şi de leadership, toate acestea ducând la dezvoltarea personală, profesională și la creşterea încrederii în sine.

Membrii clubului, împreună cu cei care doresc să înveţe să vorbească în public, se întâlnesc în fiecare miercuri, de la ora 19:30, în Sala Bordeaux a Hotelului Ramada din Oradea.

Înfiinţat în 2010 şi afiliat la Toastmasters Internațional în 2013, clubul Oradea Toastmasters este un atelier practic, în care oamenii îşi perfecţionează abilităţile de vorbire în public şi leadership într-o atmosferă pozitivă şi prietenoasă.

Cei care doresc să afle mai multe despre activităţile şi orarul clubului, o pot face intrând pe oradeatoastmasters.ro.

Ichim Vasilica

This post was written by:

- who has written 4362 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult