Categorized | Internaţional

Proruşii recunosc că sunt „sprijiniţi” de „poporul rus”!

Dacă până acum nu existau declaraţii clare privind implicare lui Putin în războiul din estul Ucrainei, săptămâna aceasta situaţia a devenit mai limpede. Aleksandr Borodai, „premierul” aşa-numitei republicii autoproclamate Doneţk, a recunoscut că este în contact regulat cu membrii serviciilor ruse de securitate şi că forţele sale primesc sprijin de la poporul rus, conform BBC News Online.

Borodai spune că nu primeşte ajutor de la stat ci doar de la „oameni de bine”. „Voluntarii ni se alătură”, a declarat Borodai pentru BBC, descriindu-se unul dintre ei, „un locuitor al oraşului Moscova”.

„Numai că s-a întâmplat ca, în loc să stau în tranşee cu o puşcă sau o mitralieră în mână, să deţin postul de premier. Asta-i soarta”

a adăugat el. Borodai a negat că ar fi membru al vreunei agenţii de spionaj ruse, dar a recunoscut că are contacte cu alţi membri ai serviciilor secrete din Rusia, aşa cum trebuie să aibă „oricine are de-a face cu elita societăţii”.

Rebelii proruşi din estul Ucrainei au fost acuzaţi de doborârea cursei MH17 a companiei Malaysia Airlines, la 17 iulie, care a provocat moartea celor 298 de persoane aflate la bord. Rebelii au fost acuzaţi şi de blocarea accesului observatorilor Organizaţiei de Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) la locul catastrofei, precum şi că nu au protejat şi depozitat în mod adecvat corpurile victimelor.

Minciuni şi propagandă

 

Borodai a respins aceste acuzaţii şi a precizat că observatorii internaţionali i-au avertizat să nu mute cadavrele până la sosirea experţilor.

„Aşa că am aşteptat o zi, două, trei. Haideţi! Nici un expert (…). Să laşi cadavrele acolo, când erau 30 de grade Celsius, este absurd. Este inuman. Este o scenă dintr-un film de groază”

a precizat el, adăugând că experţii internaţionali au fost invitaţi rapid la locul tragediei, dar au fost blocaţi de Kiev.

Un purtător de cuvânt al OSCE a declarat însă că organizaţia nu i-a avertizat pe rebeli să nu mute trupurile.

„Nu este în mandatul nostru să le spunem oamenilor ce să facă. Noi suntem acolo să monitorizăm, să observăm şi să raportăm”

a afirmat Michael Bociurkiw.

De asemenea, Borodai a calificat drept „calomnie neruşinată” afirmaţiile preşedintelui american Barack Obama conform cărora rebelii ar fi încercat să ascundă adevărul despre tragedia aviatică.

„Nu vreau să-l acuz pe Obama de ceva direct, pentru că probabil nu cunoaşte toate faptele. Pur şi simplu propagă propaganda ucraineană”

a conchis liderul separatist.

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult