Categorized | Oradea

Orădenii au fost premiaţi pentru că au colectat selectiv deşeurile

Săptămâna aceasta, viceprimarul municipiului, Mircea Mălan și Mircea Stejeran, șeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei, împreună cu Pasztai Zoltan, director Eco Bihor, au premiat asociațiile de proprietari și locatarii unifamiliali din municipiul Oradea care şi-au îndeplinit obligaţiile privind colectarea selectivă a deşeurilor.

În urmă cu 4 luni, Eco Bihor împreună cu Primăria Oradea a inițiat o campanie de informare şi de monitorizare prin care s-a urmărit conștientizarea populaţiei orașului în privinţa importanței colectării selective a deșeurilor. În cadrul campaniei au fost monitorizate asociațiile de proprietari și locatarii individuali, iar primele 10 asociații, respectiv 30 de case au fost premiate joi, 24 iulie 2014.

În total au fost acordate 40 de premii, 10 pentru asociațiile de proprietari și 30 pentru gospodării individuale.

Pentru asociațiile de proprietari, premiul a constat într-un voucher, prin intermediul căruia se va putea instala un sistem de ermetizare a spațiilor de colectare a gunoiului, iar locatarii de la case au primit câte un iglu pentru compost. Premiile au fost asigurate de Eco Bihor.

„În decursul celor 4 luni ale campaniei, avem rezultate pozitive în ceea ce privește implicarea locuitorilor, însă în ceea ce privește cantitatea de deșeuri colectate, lucrurile mai lasă de dorit.

Sperăm însă că și această campanie a promovat exemplul de colectare selectivă în rândul locuitorilor orașului”

a spus, ca o concluzie la cele 4 luni ale campaniei, Pasztai Zoltan, directorul Eco Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult