Categorized | Oradea

Orădenii au fost premiaţi pentru că au colectat selectiv deşeurile

Săptămâna aceasta, viceprimarul municipiului, Mircea Mălan și Mircea Stejeran, șeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei, împreună cu Pasztai Zoltan, director Eco Bihor, au premiat asociațiile de proprietari și locatarii unifamiliali din municipiul Oradea care şi-au îndeplinit obligaţiile privind colectarea selectivă a deşeurilor.

În urmă cu 4 luni, Eco Bihor împreună cu Primăria Oradea a inițiat o campanie de informare şi de monitorizare prin care s-a urmărit conștientizarea populaţiei orașului în privinţa importanței colectării selective a deșeurilor. În cadrul campaniei au fost monitorizate asociațiile de proprietari și locatarii individuali, iar primele 10 asociații, respectiv 30 de case au fost premiate joi, 24 iulie 2014.

În total au fost acordate 40 de premii, 10 pentru asociațiile de proprietari și 30 pentru gospodării individuale.

Pentru asociațiile de proprietari, premiul a constat într-un voucher, prin intermediul căruia se va putea instala un sistem de ermetizare a spațiilor de colectare a gunoiului, iar locatarii de la case au primit câte un iglu pentru compost. Premiile au fost asigurate de Eco Bihor.

„În decursul celor 4 luni ale campaniei, avem rezultate pozitive în ceea ce privește implicarea locuitorilor, însă în ceea ce privește cantitatea de deșeuri colectate, lucrurile mai lasă de dorit.

Sperăm însă că și această campanie a promovat exemplul de colectare selectivă în rândul locuitorilor orașului”

a spus, ca o concluzie la cele 4 luni ale campaniei, Pasztai Zoltan, directorul Eco Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult