Categorized | Oradea

Orădenii au fost premiaţi pentru că au colectat selectiv deşeurile

Săptămâna aceasta, viceprimarul municipiului, Mircea Mălan și Mircea Stejeran, șeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei, împreună cu Pasztai Zoltan, director Eco Bihor, au premiat asociațiile de proprietari și locatarii unifamiliali din municipiul Oradea care şi-au îndeplinit obligaţiile privind colectarea selectivă a deşeurilor.

În urmă cu 4 luni, Eco Bihor împreună cu Primăria Oradea a inițiat o campanie de informare şi de monitorizare prin care s-a urmărit conștientizarea populaţiei orașului în privinţa importanței colectării selective a deșeurilor. În cadrul campaniei au fost monitorizate asociațiile de proprietari și locatarii individuali, iar primele 10 asociații, respectiv 30 de case au fost premiate joi, 24 iulie 2014.

În total au fost acordate 40 de premii, 10 pentru asociațiile de proprietari și 30 pentru gospodării individuale.

Pentru asociațiile de proprietari, premiul a constat într-un voucher, prin intermediul căruia se va putea instala un sistem de ermetizare a spațiilor de colectare a gunoiului, iar locatarii de la case au primit câte un iglu pentru compost. Premiile au fost asigurate de Eco Bihor.

„În decursul celor 4 luni ale campaniei, avem rezultate pozitive în ceea ce privește implicarea locuitorilor, însă în ceea ce privește cantitatea de deșeuri colectate, lucrurile mai lasă de dorit.

Sperăm însă că și această campanie a promovat exemplul de colectare selectivă în rândul locuitorilor orașului”

a spus, ca o concluzie la cele 4 luni ale campaniei, Pasztai Zoltan, directorul Eco Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4271 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult