Categorized | Oradea

Orădenii au fost premiaţi pentru că au colectat selectiv deşeurile

Săptămâna aceasta, viceprimarul municipiului, Mircea Mălan și Mircea Stejeran, șeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei, împreună cu Pasztai Zoltan, director Eco Bihor, au premiat asociațiile de proprietari și locatarii unifamiliali din municipiul Oradea care şi-au îndeplinit obligaţiile privind colectarea selectivă a deşeurilor.

În urmă cu 4 luni, Eco Bihor împreună cu Primăria Oradea a inițiat o campanie de informare şi de monitorizare prin care s-a urmărit conștientizarea populaţiei orașului în privinţa importanței colectării selective a deșeurilor. În cadrul campaniei au fost monitorizate asociațiile de proprietari și locatarii individuali, iar primele 10 asociații, respectiv 30 de case au fost premiate joi, 24 iulie 2014.

În total au fost acordate 40 de premii, 10 pentru asociațiile de proprietari și 30 pentru gospodării individuale.

Pentru asociațiile de proprietari, premiul a constat într-un voucher, prin intermediul căruia se va putea instala un sistem de ermetizare a spațiilor de colectare a gunoiului, iar locatarii de la case au primit câte un iglu pentru compost. Premiile au fost asigurate de Eco Bihor.

„În decursul celor 4 luni ale campaniei, avem rezultate pozitive în ceea ce privește implicarea locuitorilor, însă în ceea ce privește cantitatea de deșeuri colectate, lucrurile mai lasă de dorit.

Sperăm însă că și această campanie a promovat exemplul de colectare selectivă în rândul locuitorilor orașului”

a spus, ca o concluzie la cele 4 luni ale campaniei, Pasztai Zoltan, directorul Eco Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4247 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult