Categorized | Sanatate

De Ziua Ambulanţei, specialiştii bihoreni au fost felicitaţi de Raed Arafat!

Zeci de specialişti în salvat vieţi au serbat luni, 28 iulie 2014, la noul sediu de pe strada Sucevei al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Bihor, 108 ani de existenţă a „salvării” în România, personalul fiind felicitat de secreatrul de stat Raed Arafat iar foştii ambulanţieri, ajunşi acum la pensie, răsplătiţi de conducerea instituţiei.

Festivitatea a fost moderată de managerul SAJ Bihor, Daniela Petrişor care a dat, rând pe rând, cuvântul şefului de sindicat de la Ambulanţa Bihor, Gheorghe Chiş, şefului ISU Crişana, Ioan Baş, prefectului Claudiu Pop şi primului manager al serviciului, Aurel Faur.

„Am făcut mai multe demersuri pentru ca această zi să devină oficial Ziua Naţională a Ambulanţei în România şi pentru că legea a trecut deja de cele două camere ale Parlamentului, sperăm ca anul viitor manifestările noaste să aibă o altă anvergură”

a spus Gheorghe Chiş, care a dat apoi cuvântul, prin telefon, secretarului de stat, Raed Arafat.

„Chiar dacă am întâmpinat anumite probleme, dezvoltarea sistemului, atât la nivel naţional cât şi la nivel local, merge înainte. Faptul că acum nu mai suntem un serviciu izolat şi că lucrăm în echipă este un mare câştig nu doar pentru noi ci mai ales pentru cei cărora le salvăm vieţile”

a spus Arafat care nu a uitat să îi felicite pe specialiştii ambulanţei.

Tot despre integrarea serviciilor a vorbit şi şeful ISU Crişana, Ioan Baş care a spus că deşi la început ideea ca structuri militarizate să coblucreze cu structuri civile era privită cu scepticism, în doi ani de zile s-a dovedit că serviciile funcţionează mai bine în mod integrat şi că toate acestea s-au văzut în cele 150-200 de intervenţii pe zi, 250 cu tot cu cele ale SMURD.

Îmbunătăţirea serviciilor şi a condiţiilor a fost subliniată şi de primul manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor.

„Faţă de ce a fost pe Snagovului, aici este cu totul altceva. Este un alt nivel ceea ce vă obligă şi pe dumneavoasră, angajaţii acestui serviciu, să vă faceţi treaba la un alt nivel”

a spus Aurel Faur.

Momentul a fost urmat de felicitarea şi premierea simbolică, cu câte o insignă, a foştilor angajaţi ai Ambulanţei, ajunşi astăzi pensionari.

Printre cele mai numeroase şi bine dotate servicii din România

A urmat apoi o scurtă prezentare a logisticii SAJ Bihor şi a performanţelor din 2013 şi 2014.

„Ambulanţa Bihor este dotată cu 65 de autosanitare, de şase feluri, fiecare dintre ele adresându-se unui anumit tip de intervenţie. Personalul este format in 401 angajaţi, din care 42 de medici, 132 de asistenţi medicali, 170 de ambulanţieri, 6 brancardieri, 24 personal TESA, 5 posturi de conducere, 11 operatori, 4 statisticieni registratori, 4 portari, 4 îngrijitori şi 11 muncitori”

a spus Gheorghe Chiş.

Acesta a fost completat de managerul Daniela Petrişor:

„În 2013 echipajele Ambulanţei au fost solicitate prin 112 la 74.015 urgenţe medicale, din care 11.298 de urgene de cod roşu, 39.091 cod galben şi 5.027 cod verde şi la 238 de accidente rutiere. Anul acesta, în primele şase luni au fost efectuate 32.865 de solicitări, din care 6.723 urgenţe de cod roşu, 20.394 cod galben, 3.127 cod verde şi 95 de accidente rutiere”.

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, SAJ Bihor este printre primele din România iar ca nivel al dotărilor se plasează în categoria mediu.

Evenimentul s-a încheiat cu simularea unei intervenţii în urma unui accident rutier, simulare care a fost făcută de un echipaj al ambulanţei Bihor care a câştigat locul trei la o competiţie între ambulanţierii din toată ţara, desfăşurată în această vară la Constanţa.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult