Categorized | Oradea

Şi-au dat mâna pentru promovarea turismului local!

Pentru promovarea turismului în Oradea și Băile Felix, Consiliul Local al Municipiului Oradea, a decis săptămâna trecută, înfiinţarea unei asociaţii care să implementeze o strategie de relansare a turismul în Oradea și împrejurimi.

Obiectivul strategiei de relansare a turismului în Oradea și Băile Felix este cooptarea într-un parteneriat amplu și corelarea tuturor inițiativelor cu privire la viitorul și prezentul turismului în această zonă, cu participarea efectivă a autorităților publice, a mediului privat, societății civile, cadrului academic, în vederea atragerii resurselor și investițiilor, pentru diversificarea și creșterea calității serviciilor turistice, a numărului de turiști, a duratei de ședere, precum și a veniturilor directe și indirecte din turism.

Pentru a identifica problemele existente și a stabili un plan de măsuri corecte, în luna iulie a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Primăriei Municipiului Oradea, Eurobusiness Parc Oradea S.A, Zona Metropolitană Oradea, Double Tree By Hilton Oradea, Ramada Oradea (SC Aba Turism SRL), Hotel Continental Forum Oradea, S.C. Turism Felix S.A, Complex Hotel President Băile Felix, Lotus Center, la care cei prezenți au considerat oportună înființarea unei asociații cu implicare publică și privată care să aibă ca scop unic promovarea și dezvoltarea turismului din Oradea și zona de influență.

Obiectivele asociației, conturate în urma întâlnirii potențialilor membri fondatori ai acesteia, constau în crearea unui cadru de planificare și de exprimare pentru structurile implicate în turism, elaborarea, implementarea, monitorizarea și adaptarea la situația socio-economică a zonei, a strategiei de dezvoltare a turismului în Oradea și zonele cu potențial turistic din imediata vecinătate, protejarea, conservarea și întreținerea mediului înconjurător, patrimoniului cultural, istoric și turistic din spațiul urban și balnear,

sprijinirea instituțiilor publice și private în domeniul turismului, coordonarea activității de promovare a turismului urban și termal, inclusiv prin editarea de materiale publicitare adecvate în vederea creșterii vizibilității destinației turistice Oradea și a zonei de influență (participare la târguri de turism, caravane de promovare etc.), propunerea de măsuri și investiții pentru dezvoltarea turismului din Oradea și zona de influență şi atragerea de investiții în turismul local, urban sau balnear etc.

Înfiinţarea asociaţiei a fost deja votată de consilieri, în şedinţa de săptămâna trecută.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult