Categorized | Educatie

Anul şcolar va începe cu 45 de directori noi în Bihor!

Nu mai puţin de 45 de directori şi directori adjuncţi, majoritatea în judeţ, vor fi schimbaţi cu începere de la 1 septembrie. În Oradea vor fi înlocuiţi directorii de la „Onisifor Ghibu”, „Mihai Eminescu”, „Iuliu Maniu” şi de la Liceul German „Fr. Schiller”.

La fel cum fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, Daniel Negrean a schimbat pe capete zeci de directori, şi noul inspector şef Nicolae Avram va schimba din septembrie în jur de 45 de şefi de şcoli. Metoda este aceeaşi pe care o cunoaşte toată lumea, delegarea în interesul învăţământului, una dintre portiţele anume lăsate de guvernanţi pentru a politiza învăţământul şi a pune pe cine vor, în funcţiile plătite de stat.

În Bihor, din cei 45 de directori schimbaţi, majoritatea sunt adjuncţi şi cei mai mulţi sunt în judeţ.

„Faptul că sunt schimbaţi 45 din 300 de directori, nu înseamnă foarte mult, mai ales că majoritatea nu mai vor să continue în funcţie sau îşi dau demisia. Dintre toţi aceştia, nici 15 nu sunt schimbaţi prin decizia mea directă ci ca urmare a faptului că nu mai vor ei.

În Oradea va fi schimbat directorul de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Mircea Pop, care se retrage din motive de sănătate, directorul de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Ioana Paula Codrean, care va fi în proporţie de 90% inspector în cadrul IŞJ Bihor, directorul de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Andrei Aurelian Cristea şi directoarea de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller”, Adriana Bunea de a cărei activitate nu am fost mulţumit.

Toţi directorii din Bihor au fost numiţi cu delegaţie, iar pe 31 august aceasta le expiră. Nu se poate vorbi de numiri politice atâta timp cât din cei 45 de directori schimbaţi, cei mai mulţi au ales singuri această cale. Şi de la ISJ Bihor vor pleca 2-3 inspectori”

a spus şeful Inspectoratului, Nicolae Avram.

Conform aceleiaşi surse, luni, 4 august pe adresa IŞJ Bihor era aşteptată să sosească de la Ministerul Educaţiei şi numirea oficială pentru Nicolae Avram, care a condus interimar instituţia, într-o perioadă cu multe examene.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4324 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult