Categorized | Oradea

Florile vor invada, din nou, Oradea!

Arterele principale din Oradea vor fi invadate joi, de la ora 15.00, de 5 care alegorice și peste 1.500 de artiști în cadrul celei de-a X-a ediţii a „Carnavalul Florilor”. Alaiul va porni de pe Bulevardul Dacia, din parcarea de taxiuri (zona blocurilor zig zag) şi va străbate oraşul prin Parcul Petofi – Bulevardul Magheru – Parcul 1 Decembrie.

Carnavalul Florilor este organizat în Debreţin de 45 de ani, iar în urma colaborării dintre administraţiile locale şi judeţene din Bihor şi Hajdu-Bihar unele dintre carele alegorice pot fi admirate din 2005 şi în Oradea.

Coloana de care alegorice se va deplasa pe traseul Bd. Dacia (blocurile zig zag) – Parcul Petofi – Bulevardul Magheru – Parcul 1 Decembrie (platou). Intrarea se va realiza vizavi de Podul Intelectualilor.

La paradă vor participa 5 care alegorice în fruntea cărora se va afla o trăsură cu 2 cai, coordonată de Daiel Oniţa (care va purta steagurile ţărilor şi oraşelor participante, România, Ungaria, Oradea şi Debrecen) şi va avea în componenţă 4 călăreţi şi 10 arcaşi din grupul „Lupii din Pustă” din Oradea, în colaborare cu Clubul de Tir cu Arcul „Redpoint”.

Începând cu ora 17.00, pe scena amenajată în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor vor urca pe rând fiecare ansamblu şi formaţie care au compus alaiul, pentru o demonstraţie, după care va avea loc concertul de muzică uşoară susţinut de Radics Gigi (Ungaria) şi Denisa Moşincat (Oradea).

Vor fi asigurate zone în care personajele de basm, mascotele, arcaşii de la Clubul Sportiv „Redpoint”, trăsura cu cai şi călareţi, vor face poze gratuit cu doritorii din public şi o zonă în care copiii se vor putea picta gratuit pe faţă, cu modele florale.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult