Categorized | Cultură

Cvartetul Transilvan va cânta la Oradea pentru copiii de la Municipal

Filarmonica din Oradea va găzdui pe 2 septembrie un concert caritabil susţinut de Cvartetul Transilvan. Intitulat „Bijuterii muzicale”, concertul va aborda piese de muzică clasică, muzică de film şi suite folclorice. Preţul unui bilet va fi de 35 de lei, urmând ca banii să fie folosiţi pentru amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii, la Spitalul Municipal.

Cvartetul Transilvan nu vine pentru prima dată în Oradea, dar abordează un program variat tocmai pentru a aduna cât mai mulţi orădeni în sală. Se va cânta Mozart – KV 137 Si b (Allegro di molto) şi KV 136 (Presto), E Elgar – Salut d’amour, A Dvorak – Humoresque, J Massenet – Thais, F Kreisler – Liebesleid, J Wiliams – Schindler’s List, Carlos Gardel – Por una Cabeza, Ar P Martin – Black Eyes şi Suite folclorice româneşti cu aranjament muzical şi solo vioară de Nicuşor Silaghi.

„Este adevărat că programul este unul lejer, şi ei au avut anumite rezerve vizavi de el dar aceste piese merită ascultate, mai ales că Suitele au fost foarte bine primite la mai multe saloane internaţionale la care au reprezentat România”

a spus dirijorul permanent al Filarmonicii din Oradea, Romeo Rîmbu.

„Avem nevoie de 10-12.000 de lei”

Concertul se va realiza cu ajutorul Rotary Club Oradea, care are în proiect să le ofere câteva momente de relaxare, copiilor bolnavi, internaţi în spital.

„Am vorbit deja cu conducerea Spitalului Municipal şi ni s-a promis că se va găsi măcar un spaţiu pe care să-l putem amenaja pentru copii. Îl vom decora şi amenaja astfel încât micuţii din spital să aibă un loc de joacă numai al lor care să le facă şederea în spital mai uşoară.

Prin acest spectacol am încercat să combinăm partea socială cu cea culturală. După calculele noastre, avem nevoie de 10-12.000 de lei pentru acest proiect, pe care vom încerca să-i strângem organizând şi alte acţiuni, dacă va fi nevooie”

a spus Radu Cornel Dumitru, şeful Rotary Club Oradea.

Concertul va avea loc pe 2 septembrie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat din Oradea. Preţul unui bilet va fi de 35 de lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult