Categorized | Cultură

Cvartetul Transilvan va cânta la Oradea pentru copiii de la Municipal

Filarmonica din Oradea va găzdui pe 2 septembrie un concert caritabil susţinut de Cvartetul Transilvan. Intitulat „Bijuterii muzicale”, concertul va aborda piese de muzică clasică, muzică de film şi suite folclorice. Preţul unui bilet va fi de 35 de lei, urmând ca banii să fie folosiţi pentru amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii, la Spitalul Municipal.

Cvartetul Transilvan nu vine pentru prima dată în Oradea, dar abordează un program variat tocmai pentru a aduna cât mai mulţi orădeni în sală. Se va cânta Mozart – KV 137 Si b (Allegro di molto) şi KV 136 (Presto), E Elgar – Salut d’amour, A Dvorak – Humoresque, J Massenet – Thais, F Kreisler – Liebesleid, J Wiliams – Schindler’s List, Carlos Gardel – Por una Cabeza, Ar P Martin – Black Eyes şi Suite folclorice româneşti cu aranjament muzical şi solo vioară de Nicuşor Silaghi.

„Este adevărat că programul este unul lejer, şi ei au avut anumite rezerve vizavi de el dar aceste piese merită ascultate, mai ales că Suitele au fost foarte bine primite la mai multe saloane internaţionale la care au reprezentat România”

a spus dirijorul permanent al Filarmonicii din Oradea, Romeo Rîmbu.

„Avem nevoie de 10-12.000 de lei”

Concertul se va realiza cu ajutorul Rotary Club Oradea, care are în proiect să le ofere câteva momente de relaxare, copiilor bolnavi, internaţi în spital.

„Am vorbit deja cu conducerea Spitalului Municipal şi ni s-a promis că se va găsi măcar un spaţiu pe care să-l putem amenaja pentru copii. Îl vom decora şi amenaja astfel încât micuţii din spital să aibă un loc de joacă numai al lor care să le facă şederea în spital mai uşoară.

Prin acest spectacol am încercat să combinăm partea socială cu cea culturală. După calculele noastre, avem nevoie de 10-12.000 de lei pentru acest proiect, pe care vom încerca să-i strângem organizând şi alte acţiuni, dacă va fi nevooie”

a spus Radu Cornel Dumitru, şeful Rotary Club Oradea.

Concertul va avea loc pe 2 septembrie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat din Oradea. Preţul unui bilet va fi de 35 de lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult