Categorized | Cultură

Cvartetul Transilvan va cânta la Oradea pentru copiii de la Municipal

Filarmonica din Oradea va găzdui pe 2 septembrie un concert caritabil susţinut de Cvartetul Transilvan. Intitulat „Bijuterii muzicale”, concertul va aborda piese de muzică clasică, muzică de film şi suite folclorice. Preţul unui bilet va fi de 35 de lei, urmând ca banii să fie folosiţi pentru amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii, la Spitalul Municipal.

Cvartetul Transilvan nu vine pentru prima dată în Oradea, dar abordează un program variat tocmai pentru a aduna cât mai mulţi orădeni în sală. Se va cânta Mozart – KV 137 Si b (Allegro di molto) şi KV 136 (Presto), E Elgar – Salut d’amour, A Dvorak – Humoresque, J Massenet – Thais, F Kreisler – Liebesleid, J Wiliams – Schindler’s List, Carlos Gardel – Por una Cabeza, Ar P Martin – Black Eyes şi Suite folclorice româneşti cu aranjament muzical şi solo vioară de Nicuşor Silaghi.

„Este adevărat că programul este unul lejer, şi ei au avut anumite rezerve vizavi de el dar aceste piese merită ascultate, mai ales că Suitele au fost foarte bine primite la mai multe saloane internaţionale la care au reprezentat România”

a spus dirijorul permanent al Filarmonicii din Oradea, Romeo Rîmbu.

„Avem nevoie de 10-12.000 de lei”

Concertul se va realiza cu ajutorul Rotary Club Oradea, care are în proiect să le ofere câteva momente de relaxare, copiilor bolnavi, internaţi în spital.

„Am vorbit deja cu conducerea Spitalului Municipal şi ni s-a promis că se va găsi măcar un spaţiu pe care să-l putem amenaja pentru copii. Îl vom decora şi amenaja astfel încât micuţii din spital să aibă un loc de joacă numai al lor care să le facă şederea în spital mai uşoară.

Prin acest spectacol am încercat să combinăm partea socială cu cea culturală. După calculele noastre, avem nevoie de 10-12.000 de lei pentru acest proiect, pe care vom încerca să-i strângem organizând şi alte acţiuni, dacă va fi nevooie”

a spus Radu Cornel Dumitru, şeful Rotary Club Oradea.

Concertul va avea loc pe 2 septembrie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat din Oradea. Preţul unui bilet va fi de 35 de lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult