Categorized | Cultură

Cvartetul Transilvan va cânta la Oradea pentru copiii de la Municipal

Filarmonica din Oradea va găzdui pe 2 septembrie un concert caritabil susţinut de Cvartetul Transilvan. Intitulat „Bijuterii muzicale”, concertul va aborda piese de muzică clasică, muzică de film şi suite folclorice. Preţul unui bilet va fi de 35 de lei, urmând ca banii să fie folosiţi pentru amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii, la Spitalul Municipal.

Cvartetul Transilvan nu vine pentru prima dată în Oradea, dar abordează un program variat tocmai pentru a aduna cât mai mulţi orădeni în sală. Se va cânta Mozart – KV 137 Si b (Allegro di molto) şi KV 136 (Presto), E Elgar – Salut d’amour, A Dvorak – Humoresque, J Massenet – Thais, F Kreisler – Liebesleid, J Wiliams – Schindler’s List, Carlos Gardel – Por una Cabeza, Ar P Martin – Black Eyes şi Suite folclorice româneşti cu aranjament muzical şi solo vioară de Nicuşor Silaghi.

„Este adevărat că programul este unul lejer, şi ei au avut anumite rezerve vizavi de el dar aceste piese merită ascultate, mai ales că Suitele au fost foarte bine primite la mai multe saloane internaţionale la care au reprezentat România”

a spus dirijorul permanent al Filarmonicii din Oradea, Romeo Rîmbu.

„Avem nevoie de 10-12.000 de lei”

Concertul se va realiza cu ajutorul Rotary Club Oradea, care are în proiect să le ofere câteva momente de relaxare, copiilor bolnavi, internaţi în spital.

„Am vorbit deja cu conducerea Spitalului Municipal şi ni s-a promis că se va găsi măcar un spaţiu pe care să-l putem amenaja pentru copii. Îl vom decora şi amenaja astfel încât micuţii din spital să aibă un loc de joacă numai al lor care să le facă şederea în spital mai uşoară.

Prin acest spectacol am încercat să combinăm partea socială cu cea culturală. După calculele noastre, avem nevoie de 10-12.000 de lei pentru acest proiect, pe care vom încerca să-i strângem organizând şi alte acţiuni, dacă va fi nevooie”

a spus Radu Cornel Dumitru, şeful Rotary Club Oradea.

Concertul va avea loc pe 2 septembrie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat din Oradea. Preţul unui bilet va fi de 35 de lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult