Categorized | Eveniment

Cei mai frumoşi căţeluşi pot fi admiraţi, în weekend, la Oradea!

Timp de trei zile, peste 100 de rase de câini din toată lumea vor putea fi admirate în Parcul Bălcescu din Oradea în cadrul unei expoziţii maraton la care au fost deja înscrise peste 400 de patrupede. Printre ele, rase rare precum Welsh Corgi Cardigan, la fel ca cei ai reginei Elisabeta, Mastiff tibetan, cainele de munte din Pirinei sau Japanese Spaniel.

De vineri 22 şi până pe 24 august, Parcul Balcescu va deveni locul de pelerinaj al tuturor orădenilor care iubesc animalele şi în special câinii. Prima expoziţie (Dac Moloss Club), una cu intrare liberă, are loc de la ora 16.00, la ea urmând a participa 49 de câini din grupa molosilor (câini de pază).

A doua va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10.00, tot în Parcul Balcescu. Va fi o expozitie CAC la care vor participa 285 de câini din aproximativ 80 de rase, printre care se vor număra rase mai rar văzute în România, precum Welsh Corgi Cardigan, din aceeaşi rasă cu câinii reginei Elisabeta, Mastiff-ul tibetan, câinele de munte din Pirinei sau Japanese Spaniel. Seara, la Debrecen, va avea loc şi o expoziţie de noapte.

Duminică, în aceeaşi locaţie din Oradea va avea loc o altă expoziţie CAC ce va începe la ora 11.00 şi la care vor lua parte 275 de câini.

Mai mult de jumătate dintre câinii participanţi vor fi premiaţi de organizatori cu peste 250 de cupe în cele 3 zile. În cadrul programului vor mai fi majorete, demonstraţii de dresaj, iar punctul culminant îl va reprezenta alegerea celui mai frumos câine al celor 3 expoziţii din Oradea.

Aici vor participa câte 2 câini din fiecare zi, de unde se va alege un singur câştigător care va duce acasă, pe lângă alte premii şi o cupa de 105 cm., şi un sac de mancare de 15 kg. oferit de catre sponsorul principal al competiţiei.

Pentru două dintre zile, sâmbătă şi duminică, intrarea se va face pe bază de bilet care va costa 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii, studenţi şi pensionari. Copii de până la 12 ani, însoţiţi, au intrare libera.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Chinologică Metropolitana Oradea, în cadrul calendarului expoziţional al Asociaţiei Chinologice Române.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult