Categorized | Oradea

Fermieri din ţară şi străinătate îşi dau întâlnire, în weekend, la Era Park Oradea!

Era Park Oradea va fi vineri, sâmbătă şi duminică gazda unei noi ediţii a Tâgul fermierilor Agro Bihor. Evenimentul va fi condimentat cu un concurs de atelaje, cu expoziţii de animale şi utilaje, dar şi cu un spectacol folcloric cu Aurel Tămaş.

Agro Bihor va aduna peste 100 de expozanţi din ţară şi din străinătate, de la legumicultori, floricultori, producători de fructe de sezon sau apicultori, până la crescători de animale, cultivatori de cereale şi de plante tehnice. O sumedenie de animale vor poposi în parcarea centrului comercial: capre, oi, cai şi chiar ponei, pe care micuţii îi vor putea admira, dar şi să-i călărească. Totodată, în parcare se vor regăsi producători şi dealeri de maşini şi utilaje agricole, furnizori de piese de schimb, dar şi de materii prime.

Evenimentul va debuta vineri, 29 august, la ora 11.00, după festivitatea de deschidere cei prezenţi fiind invitaţi la vizitarea standurilor. Prima seară a tâgului se va încheia cu un spectacol pe cinste al lui Aurel Tămaş, spectacol ce va începe la ora 18.00. Intrarea la concert va fi liberă.

Cea de-a doua zi a târgului, sâmbătă, 30 august, va aduce în faţa bihorenilor o demonstraţie în câmp cu tractoare şi maşini agricole, unde va fi expusă tehnică de vârf din domeniu. Evenimentul se va desfăşura vizavi de Aeroport, începând cu ora 11.00. Inedit va fi şi concursul de atelaje cu cai, „Cupa Agro Bihor”, programat de la ora 14.00, lângă parcarea Bricostore.

Intrarea la târg va fi gratuită, mai puţin în zona utilajelor, unde adulţii vor trebui să plătească bilete de câte 5 lei.

Pe lângă partea de divertisment, fermierii prezenţi la Agro Bihor vor putea afla informaţii despre cele mai noi tehnici în agricultură, iar pasionaţii vor putea afla, între altele, cum se recoltează floarea soarelui cu diferite combine, cum se pot toca resturile vegetale, dar şi cum se pregăteşte terenul pentru semănat.

Agricultorii şi cei care vor să înceapă o afacere în acest domeniu vor putea afla, de pildă, de la un întreprinzător francez, că, din 2016, vor fi obligaţi să îşi verifice maşinile de erbicidat. Cu ajutorul unui atelier mobil, invitatul le va arăta celor prezenţi cum se face acest lucru, pentru ca fermierii să fie pregătiţi.

Cea de-a VI-a ediţie a Agro Bihor este organizat de Mistef Serv, Consiliul Judeţean Bihor şi Camera Agricolă Judeţeană Bihor, cu sprijinul ERA Park.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult