Categorized | Sport

De râsul curcilor! FC Bihor nu a fost în stare să bată acasă nici măcar o nou-promovată în Liga a II-a

Echipa fanion a județului Bihor a debutat cu stângul în noua ediție de campionat. Deși au întâlnit o echipă nou-promovată, pe Fortuna Poiana Câmpina, orădenii au dat sâmbătă, la Stadionul „Iuliu Bodola”, de o „nucă tare”, o echipă bine închegată, care a închis bine culoarele și a fost periculoasă în faza ofensivă atunci când a avut prilejul. Bihorenii au ratat mult, au avut greșeli în defensivă, și au pierdut meciul cu 1-3.

Nici nu au ieșit bine pe teren că în minutul 14, pe un contraatac al Fortunei, Munteanu a pătruns bine şi i-a pasat în dreapta lui Honciu, care din 12 metri a şutat imparabil, învingându-l pe portarul Fildan.

După primirea golului, orădenii au ieșit la joc și în minutul 25, R. Lukacs a şutat plasat din 12 metri la colţul lung, însă portarul Popescu a respins cu dificultate. Apoi, în minutul 34, după o centrare a lui Mihuţ, R. Lukacs a reluat cu capul peste poartă din 7 metri, deşi era nemarcat. În relică, în minutul imediat următor, s-a consemnat un atac periculos pentru Fortuna, iar Antohi de la 6 metri a trimis în bara dreapta din întoarcere.

În repriza a doua, când se credea că orădenii vor reuși să înscrie pentru a restabili egalitatea, în minutul 51, oaspeții au „lovit” din nou, după un contraatac perfect purtat de Fortuna. Mingea a ajuns la Minciună, care a finalizat cu un şut de la 16 metri în colțul lung.

Nu a trecut însă decât un minut și cel mai periculos jucător al bihorenilor s-a bătut la o minge în careu iar portarul I. Popescu l-a faultat. A primit cartonașul galben, dar lovitura de la 11 metri a fost ratată de R. Lukacs, acesta trimițând mingea pe mijlocul porții, portarul respingând cu piciorul.

Bihorenii au continuat să preseze și în minutul 68 au obținut un alt penalty. A executat tot R. Lukacs, iar de această dată a înscris.

Speranțele nu au ținut prea mult, în minutul 76, la o greșeală în defensiva orădeană, jucătorii Fortunei au combinat ușor în careu iar Munteanu a şutat de la 14 metri. Portarul Fildan a respins până la Zsiga, care a înscris apoi fără probleme.

Pe final FC Bihor a mai avut un penalty dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

„Ratări monumentale!”

După partidă, Alexandru Pelici, antrenorul echipei FC Bihor a susținut că jucătorii săi „au ratat ocazii monumentale”:

„Din păcate nu am început așa cum ne-am dorit. Am început cu stângul acest campionat. Ne-am propus cu totul altceva în desfășurarea jocului, dar din păcate am primit acel gol repede, din faza noastră de atac. Am avut noi mingea, am pierdut și a urmat un contraatac tăios a lor. Știam că e o echipă foarte bună, pe faza de atac, în momentul în care recuperează și pe spații mari.

A doua repriză am jucat așa cum le convenea lor, adică am fost obligați să ieșim peste adversar și să lăsăm spații mari în spatele nostru, de care au profitat aproape la fiecare a lor de contraatac în momentul în care n-am reușit să stopăm. Prima recuperare s-a transformat în gol.

Cred că a mai fost o singură acțiune pe care a scos-o Fildan, când a respins în lateral, în rest, toate care le-au avut, le-au înscris, spre deosebire de ceea ce au avut în etapa trecută la jocul cu Metalul, când au avut situații monumentale pe care le-au ratat. Probabil există o lege a compensației, din păcate s-a întâmplat de data aceasta să suferim noi”.

Anntrenorul echipei din Câmpina s-a declarat convins că echipa sa se va bate la primele locuri ale seriei.

„Suntem extraordinar de fericiți că am câștigat cele trei puncte puse în joc. Știam că ne așteaptă un joc greu, pentru că era primul al orădenilor, însă la fel de bine știam că putem să câștigăm, pentru că eu de mai multe ori am spus că avem o echipă bună, care o să vedeți, se va bate la primele locuri ale clasamentului.

După înfrângerea de sâmbăta trecută de acasă, nemeritată, cu Reșița, am pregătit extraordinar de bine acest joc și spre bucuria noastră iată că am putut câștiga. Felicit și echipa gazdă pentru că a fost fair-play în multe momente ale jocului și le doresc baftă multă”

a declarat Florin Stăncioiu.

FC Bihor – AFC Fortuna 1-3 (0-1)

Au marcat: R. Lukacs (min. 69 din penalty) / Honciu (min. 14), Minciună (min. 51) și Zsiga (min. 75)

FC Bihor: Fildan – Pascariu, Bactăr, Ţoca (min. 35 Speroni) – Mihuţ – cpt. (min. 74 Lorincz), C. Străuţ, Sorian, Letan – Nichita (min. 74 Dobrescu), R. Lukacs și Cr. Cigan. Antrenor: Alexandru Pelici

Fortuna: I. Popescu – Dobrosavlevici, M. Marin (cpt.), Şandru, Damian – Cioinac, Minciună – V. Munteanu (min. 79 Aldea), Honciu, Antohi (min. 57 Zsiga) – Chipirliu (min. 66 Velici). Antrenor: Florin Stăncioiu

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Petru Marian Gaspar (Timişoara) şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj Napoca).

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua sâmbătă, 13 septembrie, la Pâncota, cu echipa locală, Șoimii, care în runda a II-a a pierdut cu 0-2 la Reșița. Până atunci însă orădenii vor disputa marți, de la ora 16.30, în deplasare cu Arieșul Turda, jocul din turul V al Cupei României.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult