Categorized | Educatie

Start la înscrierea la facultate! Universitatea din Oradea are 3.608 locuri disponibile

De luni, 8 septembrie 2014, la Univeresitatea din Oradea începe sesiunea de toamnă a înscrierilor pentru concursul de admitere. Absolvenții care au reușlit să își ia în toamnă BAC-ul sau cei care nu au reușit să intre în vară la facultate au la dispoziție 3.608 locuri din care 205 bugetate.

Înscrierile pentru studii universitare de licență au început luni, 8 septembrie 2014, cu excepția Facultății de Geografie, Turism și Sport la care vor începe din 15 septembrie 2014.

Pentru studiile universitare de masterat depunerea dosarelor de concurs va începe din 8 septembrie 2014 pentru Facultatile de Drept, de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei, de Istorie, Relatii Internationale, Stiinte Politice si Stiintele Comunicarii, de Stiinte, de Stiinte Economice, de Stiinte Socio – Umane, de Teologie Ortodoxa, și din 15 septembrie 2014 pentru Facultatile de Arte, de Geografie, Turism si Sport, de Inginerie Energetica si Management Industrial, de Inginerie Manageriala si Tehnologica, de Litere, de Medicina si Farmacie, de Protectia Mediului.

Candidații isi pot depune dosarele la secretariatele facultăților conform programului propriu al fiecăreia. Pentru afișarea rezultatelor și confirmări se va putea urmări calendarul propriu al facultății.

Viitorii studenți vor avea de plătit o taxă de înscriere de 150 de lei, o taxă de contestații de 150 de lei (dacă vor contesta rezultatul inițial) și o taxă de înmatriculare de 100 de lei. Studenții străini vor plăti în plus o taxă de procesare a dosarului de 150 de euro.

Pentru sesiunea septembrie a concursului de Admitere 2014, Universitatea din Oradea ofera 3.608 de locuri pentru studiile universitare de licență, din care 205 bugetate (19 pentru rromi). Pentru studiile universitare de masterat, 2.410 de locuri, din care 37 bugetate.

Una dintre cele mai generoase oferte este cea a Facultății de Inginerie Energetica și Management Industrial la toate specializarile: Inginerie energetică, Inginerie industrială, Inginerie şi management.

Pentru studiile universitare de doctorat depunerea dosarelor de concurs va începe din 8 septembrie 2014 pentru 140 locuri din care 123 locuri cu taxa, 7 locuri cu bursă și 10 locuri fără bursă (din care 2 locuri sunt pentru tinerii de origine română din Republica Moldova).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult