Categorized | Eveniment

Se apropie „Noaptea Cercetătorilor” 2014!

Cei care iubesc știința și vor să afle ultimele noutăți și tendințe de pe piață o vor putea face vineri, 26 septembrie, cu începere de la ora 17.00 în Sala Polivalentă din Campusul Universităţii din Oradea. La această ediţie a „Nopţii Cercetătorilor” vor participa nouă entităţi private care, alături de reprezentanţi ai instituţiilor publice, vor prezenta ultimele cercetări din diverse domenii.

Imediat după festivitatea de deschidere, la ora 17.30, se vor desfăşura prezentări interactive la standurile invitaţilor. Apoi, se vor prezenta rezultatele cercetărilor obţinute în cadrul activităţilor ştiinţifice derulate la nivelul facultăţilor din universitate. Va urma prezentarea activităţilor relevante din domeniul cercetării a următoarelor instituţii: Primăria Oradea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD), Muzeul Ţării Crişurilor Oradea.

Apoi, vor intra în scenă companiile private care au fost de acord să împărtăşească detalii din activitatea lor de cercetare: Transgex, Plexus, Connect Group, Decor Mania, Gan Trading, Damir Com SRL, ICIA – Cluj-Napoca sau Incubatorul de afaceri – Braşov.

Orădenii vor afla ce înseamnă smart building, se vor familiarize cu centrala electrică şi centrala fotovoltaică, cu punctul termic sau cu pompele de căldură.

Nu vor lipsi sesiuni de jocuri interactive, concursuri pe teme de cercetare, iar dacă vremea va fi favorabilă, orădenii vor putea privi stelele cu ajutorul telescopului pus la dispoziţie de Astro Club Meridian Zero. La finalul serii, în jurul orei 22.00, orădenii care au cumpărat bilete la tombolă vor afla ce premii au câştigat.

Programul complet al evenimentului, precum şi alte informaţii, pot fi aflate de pe site-ul noapteacercetatorilor.eu.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult