Categorized | Eveniment

Se apropie „Noaptea Cercetătorilor” 2014!

Cei care iubesc știința și vor să afle ultimele noutăți și tendințe de pe piață o vor putea face vineri, 26 septembrie, cu începere de la ora 17.00 în Sala Polivalentă din Campusul Universităţii din Oradea. La această ediţie a „Nopţii Cercetătorilor” vor participa nouă entităţi private care, alături de reprezentanţi ai instituţiilor publice, vor prezenta ultimele cercetări din diverse domenii.

Imediat după festivitatea de deschidere, la ora 17.30, se vor desfăşura prezentări interactive la standurile invitaţilor. Apoi, se vor prezenta rezultatele cercetărilor obţinute în cadrul activităţilor ştiinţifice derulate la nivelul facultăţilor din universitate. Va urma prezentarea activităţilor relevante din domeniul cercetării a următoarelor instituţii: Primăria Oradea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD), Muzeul Ţării Crişurilor Oradea.

Apoi, vor intra în scenă companiile private care au fost de acord să împărtăşească detalii din activitatea lor de cercetare: Transgex, Plexus, Connect Group, Decor Mania, Gan Trading, Damir Com SRL, ICIA – Cluj-Napoca sau Incubatorul de afaceri – Braşov.

Orădenii vor afla ce înseamnă smart building, se vor familiarize cu centrala electrică şi centrala fotovoltaică, cu punctul termic sau cu pompele de căldură.

Nu vor lipsi sesiuni de jocuri interactive, concursuri pe teme de cercetare, iar dacă vremea va fi favorabilă, orădenii vor putea privi stelele cu ajutorul telescopului pus la dispoziţie de Astro Club Meridian Zero. La finalul serii, în jurul orei 22.00, orădenii care au cumpărat bilete la tombolă vor afla ce premii au câştigat.

Programul complet al evenimentului, precum şi alte informaţii, pot fi aflate de pe site-ul noapteacercetatorilor.eu.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult