Categorized | Eveniment

China, prin obiectivul fotografului Ştefan Tóth, la Cluj-Napoca!

Săptămâna aceasta, marţi, 30 septembrie, la Galeria Casinoului Centrului de Cultură Urbană Cluj din Parcul Central „Simion Bărnuţiu a fost vernisată expoziţia personală „5 x China” a artistului fotograf orădean Ştefan Tóth. Cele 60 de imagini expuse au fost selecţionate dintre fotografiile făcute în cinci deplasări efectuate de artist în China.

Fotografiile au fost selecţionate din mai multe expoziţii personale vernisate în diferite Galerii de artă din România şi din mai multe ţări europene, precum şi din Brazilia, Argentina şi China. Sunt prezentate fotografii realizate în 2002 în regiunea Jiaozuo (situată la 850 km de sud de Beijing), Tibet (2009), Lishui (2007), Beijing (2012), Shenzen, respectiv Macau (2014).

Printre fotografiile expuse publicul vizitator va putea admira o serie de peisaje inedite fotografiate în aceste regiuni ale Chinei, dar şi diferite portrete autentice în care personajele se manifestă foarte degajat şi natural. Multe din socio-fotografiile expuse prezintă diferite imagini de o valoare artistică deosebită.

Ştefan Tóth este preşedintele Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea (pe care l-a fondat în urmă cu 38 de ani), respectiv al Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea (fondat în 2008). De-alungul anilor a participat în zeci de jurii internaţionale de artă fotografică din Europa (Germania, Serbia, Turcia, Ucraina şi Ungaria), precum şi în China (Shenzen).

Artistul este membru de onoare a mai multor Asociaţii, Societăţi şi Cluburi fotografice din mai multe ţări europene şi din Asia (Japonia şi China), respectiv din Brazilia şi SUA.

Vernisajul, organizat sub patronajul Primăriei şi Consiliului Local Cluj Napoca, a avut loc la ora 18:00, în prezenţa autorului şi a unui public numeros. La vernisaj a participat prof. univ. dr. Dorel Găină de la secţia Foto – Video şi Procesarea Computerizată a Imaginii de la Universitatea de Artă şi Design Cluj, care a elogiat atât fotografiile expuse cât şi pe artistul fotograf expozant pentru calităţile artistice şi manageriale.

Momentele muzicale au fost asigurate de artistul orădean Thurzó Sádor József, care a interpretat la violă mai multe piese din repertoriul român şi chinez. Noua expoziţie organizată în parteneriat cu Fotoclubul „Stars” din Cluj Napoca va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până pe 14 octombrie 2014, zilnic între orele 08:00 – 20:00, accesul publicului fiind gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult