Categorized | Eveniment

China, prin obiectivul fotografului Ştefan Tóth, la Cluj-Napoca!

Săptămâna aceasta, marţi, 30 septembrie, la Galeria Casinoului Centrului de Cultură Urbană Cluj din Parcul Central „Simion Bărnuţiu a fost vernisată expoziţia personală „5 x China” a artistului fotograf orădean Ştefan Tóth. Cele 60 de imagini expuse au fost selecţionate dintre fotografiile făcute în cinci deplasări efectuate de artist în China.

Fotografiile au fost selecţionate din mai multe expoziţii personale vernisate în diferite Galerii de artă din România şi din mai multe ţări europene, precum şi din Brazilia, Argentina şi China. Sunt prezentate fotografii realizate în 2002 în regiunea Jiaozuo (situată la 850 km de sud de Beijing), Tibet (2009), Lishui (2007), Beijing (2012), Shenzen, respectiv Macau (2014).

Printre fotografiile expuse publicul vizitator va putea admira o serie de peisaje inedite fotografiate în aceste regiuni ale Chinei, dar şi diferite portrete autentice în care personajele se manifestă foarte degajat şi natural. Multe din socio-fotografiile expuse prezintă diferite imagini de o valoare artistică deosebită.

Ştefan Tóth este preşedintele Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea (pe care l-a fondat în urmă cu 38 de ani), respectiv al Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea (fondat în 2008). De-alungul anilor a participat în zeci de jurii internaţionale de artă fotografică din Europa (Germania, Serbia, Turcia, Ucraina şi Ungaria), precum şi în China (Shenzen).

Artistul este membru de onoare a mai multor Asociaţii, Societăţi şi Cluburi fotografice din mai multe ţări europene şi din Asia (Japonia şi China), respectiv din Brazilia şi SUA.

Vernisajul, organizat sub patronajul Primăriei şi Consiliului Local Cluj Napoca, a avut loc la ora 18:00, în prezenţa autorului şi a unui public numeros. La vernisaj a participat prof. univ. dr. Dorel Găină de la secţia Foto – Video şi Procesarea Computerizată a Imaginii de la Universitatea de Artă şi Design Cluj, care a elogiat atât fotografiile expuse cât şi pe artistul fotograf expozant pentru calităţile artistice şi manageriale.

Momentele muzicale au fost asigurate de artistul orădean Thurzó Sádor József, care a interpretat la violă mai multe piese din repertoriul român şi chinez. Noua expoziţie organizată în parteneriat cu Fotoclubul „Stars” din Cluj Napoca va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până pe 14 octombrie 2014, zilnic între orele 08:00 – 20:00, accesul publicului fiind gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult