Categorized | Cultură

„Liliom”, o nouă premieră a Teatrului Szigligeti din Oradea!

Teatrul Szigligeti din Oradea invită orădenii la spectacolul în premieră „Liliom” care va avea loc vineri, 10 octombrie. Piesă autorului maghiar Ferenc Molnár, reeditează, prin personajul titular, preocuparea pentru lumea marginală a societăţii moderne.

Spectacolul „Liliom” va începe la ora 19.00 şi va avea loc în Sala Mare a Teatrului Regina Maria. Pentru premieră, abonamentele Szigligeti Ede sun valabile. Liliom este o piesă clasică de Ferenc Molnár, pusă în scenă de regizorul artistic János Szikora.

Piesa prezintă prin personajul principal preocuparea pentru mondenitatea socială, pentru o viaţă care se raportează la afaceri şi bani. Liliom este un antierou, este un amestec de golănie şi bunătate care reuşeşte să inspire revolta faţă de iprocizia societăţii şi faţă de inechităţile ei.

Personajul principal este şi un idol al femeilor, îndrăgostite de aura sa de artist, iar acţiunea se petreceîn jurul anilor 1920-1930. Pentru cei care nu cunosc limba maghiară, spectacolul va fi supratitrat în limba română.

Biletele se pot achiziţiona atât de la Agenţia de Bilete a Teatrului Szigligeti, cât şi online, de pe site-ul biletmaster.ro. Următoarele reprezentaţii a acestui spectacol vor avea loc în data de 11 octombrie, de la ora 17:00 (Abonament Papp Magda) şi în data de 12 octombrie, de la ora 19:00 (Abonament Halasi Gyula).

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4325 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult