Categorized | Cultură

„Liliom”, o nouă premieră a Teatrului Szigligeti din Oradea!

Teatrul Szigligeti din Oradea invită orădenii la spectacolul în premieră „Liliom” care va avea loc vineri, 10 octombrie. Piesă autorului maghiar Ferenc Molnár, reeditează, prin personajul titular, preocuparea pentru lumea marginală a societăţii moderne.

Spectacolul „Liliom” va începe la ora 19.00 şi va avea loc în Sala Mare a Teatrului Regina Maria. Pentru premieră, abonamentele Szigligeti Ede sun valabile. Liliom este o piesă clasică de Ferenc Molnár, pusă în scenă de regizorul artistic János Szikora.

Piesa prezintă prin personajul principal preocuparea pentru mondenitatea socială, pentru o viaţă care se raportează la afaceri şi bani. Liliom este un antierou, este un amestec de golănie şi bunătate care reuşeşte să inspire revolta faţă de iprocizia societăţii şi faţă de inechităţile ei.

Personajul principal este şi un idol al femeilor, îndrăgostite de aura sa de artist, iar acţiunea se petreceîn jurul anilor 1920-1930. Pentru cei care nu cunosc limba maghiară, spectacolul va fi supratitrat în limba română.

Biletele se pot achiziţiona atât de la Agenţia de Bilete a Teatrului Szigligeti, cât şi online, de pe site-ul biletmaster.ro. Următoarele reprezentaţii a acestui spectacol vor avea loc în data de 11 octombrie, de la ora 17:00 (Abonament Papp Magda) şi în data de 12 octombrie, de la ora 19:00 (Abonament Halasi Gyula).

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult