Categorized | Oradea

Desene împotriva accidentelor rutiere, pe străzile din Oradea!

Pentru a prezenta, sub forma unei poveşti, realitatea dureroasă a pierderii unui om drag într-un accident rutier, Asociaţia Română pentru Promovarea Educaţiei şi Siguranţei Rutiere (ARPER) a pus la punct o campanie unică în România. Duminică noaptea, în 11 zone din Oradea, au fost pictate pe asfalt forme umanoide cu mesaje emoționale.

Intitulată „Sub Roţi”, campania este prima de tip gherilă (guerilla marketing) organizată pe teritoriul României pentru prevenția accidentelor rutiere cu victime. Astfel, ieri, 19 octombrie, în timpul nopții, au fost desenate forme umanoide cu mesaje emoționale și, totodată, primul desen 3D realizat pe astfalt de către artistul Sabin Chintoan și Cătălina Oproiu. Campania „Sub Roţi” se prezintă sub forma unei povești, o realitate dureroasă, o pierdere bruscă a unui om drag sub roți.

Trecătorii, indiferent de vârstă, șoferi sau pietoni, pot parcurge traseul poveștii concepute pentru a induce mesajul de fragilitate al vieții la parcurgerea tuturor locațiilor, însă și pentru a fi înțeleasă prin observarea doar a câtorva dintre fragmentele poveștii.

Cele 11 locaţii din Oradea, în care au fost amplasate desenele, sunt: zona Republicii (lângă Butoiul de Aur), Dacia (lângă Fekete Boutique), Dacia (lângă Jurnalul Bihorean), zona Calea Aradului (lângă Biserica Emanuel), zona de centură a orașului (lângă Universitatea Oradea), zona Nufărul (la ieșirea din oraș), zona Cantemir (lângă Lotus Center), zona Muntele Găina, zona platoului Centrul Civic, zona pietonală (lângă Magazinul Crișul) şi zona Ștefan cel Mare.

„Prin această inițiativă se mizează asupra promovării inovative în vederea informării asupra pericolului accidentelor rutiere”

susţin organizatorii.

ARPER este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, înfiinţată din iniţiativa unor victime ale accidentelor de circulaţie, având ca obiective principale reducerea numărului accidentelor rutiere, a consecinţelor pentru victime, familiile acestora şi societate.

Organizația mizează pe sensibilizarea opiniei publice, în special a participanţilor la trafic, privind necesitatea cunoaşterii şi respectării normelor la regimul circulaţiei rutiere. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul arper-info.ro.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult