Categorized | Politică

Primăria vine cu dovezi scrise: Liviu Dragnea a minţit la Oradea!

După ce vicepremierul Liviu Dragnea a spus vineri, 17 octombrie, la Oradea, că nu ar fi primit nicio solicitare din partea Primăriei pentru alocarea sumelor necesare plăţii unor lucrări executate în programul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, primarul Ilie Bolojan a făcut dovada scrisă prezentând adresele trimise Ministerului condus de Dragnea, cu numerele de înregistrare aferente.

Printr-un comunicat postat pe site-ul Primăriei, municipalitatea arată negru pe alb că viceprim-ministrul Liviu Dragnea a minţit la Oradea când a spus că nu a primit nicio solicitare pentru alocarea sumelor necesare plăţii unor lucrări executate în programul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare.

Pe 17 septembrie 2014 reprezentanţii Primăriei au trimis o adresă către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în atenţia vicepremierului Liviu Dragnea, prin care au solicitat alocarea în anul 2014 a sumei de 3.116.064,87 lei reprezentând debite restante ale MDRAP pentru lucrări executate şi facturate.

Aceasta a fost urmată, pe 10 octombrie 2014, ca urmare a unor modificări metodologice, a situaţiei privind necesarul de fonduri de la bugetul de stat pentru decontarea lucrărilor/serviciilor şi a altor cheltuieli pentru perioada 2012-2014.

Conform municipalităţii, au existat şi adrese anterioare, (din 23.12.2013 şi 16.05.2014), trimise MDRAP prin intermediul Consiliului Judeţean Bihor, care, la rândul lor, nu au avut niciun efect.

„Îşi acoperă incompetenţa cu declaraţii mincinoase!”

Şi varianta lipsei de cooperare dintre Primărie şi MDRAP este infirmată de municipalitate. Aceasta aminteşte de proiectul complexului sportiv multifuncţional, în cazul căruia, printr-o Hotărâre a Consiliului Local s-a aprobat ca terenurile amplasate pe strada Ogorului, să fie destinate construirii lui.

Pe 15 septembrie 2014, Primăria a trimis o adresă vicepremierului Liviu Dragnea, semnată de viceprimarul Ovidiu Mureşan, care, fiind la rândul lui PSD-ist, se presupunea că ar fi avut mai multă trecere la Guvern, prin care a solicitat finanţarea din bugetul de stat a obiectivului. Nici aceea nu a primit răspuns.

„Afirmaţiile fără nicio legătură cu realitatea ale domnului Liviu Dragnea ilustrează modul de lucru al guvernului Ponta, caracterizat prin acoperirea propriei incompetenţe cu declaraţii mincinoase, menite să manipuleze opinia publică în scopuri electorale”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult