Categorized | Politică

Primăria vine cu dovezi scrise: Liviu Dragnea a minţit la Oradea!

După ce vicepremierul Liviu Dragnea a spus vineri, 17 octombrie, la Oradea, că nu ar fi primit nicio solicitare din partea Primăriei pentru alocarea sumelor necesare plăţii unor lucrări executate în programul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, primarul Ilie Bolojan a făcut dovada scrisă prezentând adresele trimise Ministerului condus de Dragnea, cu numerele de înregistrare aferente.

Printr-un comunicat postat pe site-ul Primăriei, municipalitatea arată negru pe alb că viceprim-ministrul Liviu Dragnea a minţit la Oradea când a spus că nu a primit nicio solicitare pentru alocarea sumelor necesare plăţii unor lucrări executate în programul de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare.

Pe 17 septembrie 2014 reprezentanţii Primăriei au trimis o adresă către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în atenţia vicepremierului Liviu Dragnea, prin care au solicitat alocarea în anul 2014 a sumei de 3.116.064,87 lei reprezentând debite restante ale MDRAP pentru lucrări executate şi facturate.

Aceasta a fost urmată, pe 10 octombrie 2014, ca urmare a unor modificări metodologice, a situaţiei privind necesarul de fonduri de la bugetul de stat pentru decontarea lucrărilor/serviciilor şi a altor cheltuieli pentru perioada 2012-2014.

Conform municipalităţii, au existat şi adrese anterioare, (din 23.12.2013 şi 16.05.2014), trimise MDRAP prin intermediul Consiliului Judeţean Bihor, care, la rândul lor, nu au avut niciun efect.

„Îşi acoperă incompetenţa cu declaraţii mincinoase!”

Şi varianta lipsei de cooperare dintre Primărie şi MDRAP este infirmată de municipalitate. Aceasta aminteşte de proiectul complexului sportiv multifuncţional, în cazul căruia, printr-o Hotărâre a Consiliului Local s-a aprobat ca terenurile amplasate pe strada Ogorului, să fie destinate construirii lui.

Pe 15 septembrie 2014, Primăria a trimis o adresă vicepremierului Liviu Dragnea, semnată de viceprimarul Ovidiu Mureşan, care, fiind la rândul lui PSD-ist, se presupunea că ar fi avut mai multă trecere la Guvern, prin care a solicitat finanţarea din bugetul de stat a obiectivului. Nici aceea nu a primit răspuns.

„Afirmaţiile fără nicio legătură cu realitatea ale domnului Liviu Dragnea ilustrează modul de lucru al guvernului Ponta, caracterizat prin acoperirea propriei incompetenţe cu declaraţii mincinoase, menite să manipuleze opinia publică în scopuri electorale”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult