Categorized | Educatie

Sorin Şipoş şi-a dat demisia din funcţia de prorector al Univeristăţii din Oradea!

Prorectorul Universităţii din Oradea, Sorin Şipoş, şi-a anunţat vineri, 31 octombrie 2014, demisia de la conducerea instituţiei. Universitarul nu a oferit prea multe detalii cu privire la cuzele deciziei, spunând doar că de vină ar fi slaba finanţare a universităţii.

Universitatea din Oradea a rămas fără unul din cei cinci prorectori. Sorin Şipoş, responsabil responsabil cu managementul cercetării şi relaţii internaţionale a anunţat că renunţă la funcţie.

„În urmă cu doi ani şi jumătate am fost de acord să fac parte din echipa care a câştigat alegerile la conducerea Universităţii. Am pornit de la faptul că onestitatea şi generozitatea intelectuală ar trebui să ne caracterizeze. Ne-am bucurat de evaluarea ARACIS şi de acordarea gradului de încredere ridicată dar am avut şi probleme.

După o analiză de un an, pe 10 octombrie am înaintat un preaviz prin care am înştiinţat conducerea că vreau să renunţ la funcţia de prorector responsabil cu managementul cercetării şi relaţii internaţionale, din motive obiective şi subiective. Voi fi alături de echipa actualului rector şi în continuare”

a spus Sorin Şipoş, la Universitatea din Oradea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat ce înseamnă cauze obiective şi subiective, Şipoş s-a rezumat doar la a spune că lipsa finanţării instituţiei din partea Ministerului Educaţiei ar putea fi una dintre ele.

„Eu vreau să-i mulţumesc prorectorului Sorin Şipoş pentru ce a făcut pentru Universitate, îmi pare rău că nu l-am putut opri. Sunt multe elemente care cred că au dus la această decizie dar cred că a fost o acumulare de probleme întrucât avem multe nevoi pentru a ne mulţumi colegii.

Nu vă pot spune încă cine îi va lua locul. Avem varianta de a numi un prorector sau de a redistribui atribuţiile funcţiei sale, celorlalţi prorectori”

a spus Constantin Bungău în aceeaşi conferinţă de presă.

Sorin Şipoş a fost numit prorector al Universităţii din Oradea în luna mai a anului 2012, după ce Constantin Bungău a câştigat alegerile.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult