Categorized | Educatie

Sorin Şipoş şi-a dat demisia din funcţia de prorector al Univeristăţii din Oradea!

Prorectorul Universităţii din Oradea, Sorin Şipoş, şi-a anunţat vineri, 31 octombrie 2014, demisia de la conducerea instituţiei. Universitarul nu a oferit prea multe detalii cu privire la cuzele deciziei, spunând doar că de vină ar fi slaba finanţare a universităţii.

Universitatea din Oradea a rămas fără unul din cei cinci prorectori. Sorin Şipoş, responsabil responsabil cu managementul cercetării şi relaţii internaţionale a anunţat că renunţă la funcţie.

„În urmă cu doi ani şi jumătate am fost de acord să fac parte din echipa care a câştigat alegerile la conducerea Universităţii. Am pornit de la faptul că onestitatea şi generozitatea intelectuală ar trebui să ne caracterizeze. Ne-am bucurat de evaluarea ARACIS şi de acordarea gradului de încredere ridicată dar am avut şi probleme.

După o analiză de un an, pe 10 octombrie am înaintat un preaviz prin care am înştiinţat conducerea că vreau să renunţ la funcţia de prorector responsabil cu managementul cercetării şi relaţii internaţionale, din motive obiective şi subiective. Voi fi alături de echipa actualului rector şi în continuare”

a spus Sorin Şipoş, la Universitatea din Oradea, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat ce înseamnă cauze obiective şi subiective, Şipoş s-a rezumat doar la a spune că lipsa finanţării instituţiei din partea Ministerului Educaţiei ar putea fi una dintre ele.

„Eu vreau să-i mulţumesc prorectorului Sorin Şipoş pentru ce a făcut pentru Universitate, îmi pare rău că nu l-am putut opri. Sunt multe elemente care cred că au dus la această decizie dar cred că a fost o acumulare de probleme întrucât avem multe nevoi pentru a ne mulţumi colegii.

Nu vă pot spune încă cine îi va lua locul. Avem varianta de a numi un prorector sau de a redistribui atribuţiile funcţiei sale, celorlalţi prorectori”

a spus Constantin Bungău în aceeaşi conferinţă de presă.

Sorin Şipoş a fost numit prorector al Universităţii din Oradea în luna mai a anului 2012, după ce Constantin Bungău a câştigat alegerile.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult