Categorized | Anchetă/Poliţie

DJ trimis în judecată pentru piraterie!

Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui orădean bănuit că ar fi prejudiciat titularii unor drepturi de autor cu peste 9.000 euro. În calculatorul tânărului au fost identificate 16.000 de fişiere conţinând copii ale unor opere muzicale reproduse.

Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor a finalizat joi, 6 noimebrie, cercetările faţă de un orădean de 18 ani, bănuit de comiterea unor infracţiuni privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

În urma cercetărilor, tânărul este bănuit că, în cursul anului 2013, şi-ar fi promovat serviciile de „disk-jokey” prin intermediul unor anunţuri postate pe diferite site-uri de Internet, precum şi al unor pliante, deşi nu deţinea acordul titularilor drepturilor recunoscute de lege pentru reproducerea operelor muzicale.

În plus, orădeanul ar fi realizat un site pe care ar fi postat ofertele pentru serviciile de „disk-jokey”, iar pe un alt site de Internet ar fi postat, folosindu-se de un pseudonim, un anunţ privind prestarea de servicii în domeniul sonorizărilor la evenimente.

În urma percheziţiei domiciliare efectuată la locuinţa celui în cauză în cursul lunii octombrie 2013, poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au descoperit şi ridicat în vederea cercetărilor un sistem de calcul în legătură cu care exista suspiciunea că ar conţine mărfuri pirat.

În urma efectuării percheziţiei în sistem informatic asupra sistemului de calcul, a fost identificat un program pentru calculator precum şi peste 16.000 de fişiere conţinând copii ale unor opere muzicale reproduse fără acordul titularilor drepturilor recunoscute de lege.

Prejudiciul provocat astfel titularilor dreptului de autor şi ai drepturilor conexe este de peste 9.000 euro.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult