Categorized | Anchetă/Poliţie

DJ trimis în judecată pentru piraterie!

Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui orădean bănuit că ar fi prejudiciat titularii unor drepturi de autor cu peste 9.000 euro. În calculatorul tânărului au fost identificate 16.000 de fişiere conţinând copii ale unor opere muzicale reproduse.

Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor a finalizat joi, 6 noimebrie, cercetările faţă de un orădean de 18 ani, bănuit de comiterea unor infracţiuni privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

În urma cercetărilor, tânărul este bănuit că, în cursul anului 2013, şi-ar fi promovat serviciile de „disk-jokey” prin intermediul unor anunţuri postate pe diferite site-uri de Internet, precum şi al unor pliante, deşi nu deţinea acordul titularilor drepturilor recunoscute de lege pentru reproducerea operelor muzicale.

În plus, orădeanul ar fi realizat un site pe care ar fi postat ofertele pentru serviciile de „disk-jokey”, iar pe un alt site de Internet ar fi postat, folosindu-se de un pseudonim, un anunţ privind prestarea de servicii în domeniul sonorizărilor la evenimente.

În urma percheziţiei domiciliare efectuată la locuinţa celui în cauză în cursul lunii octombrie 2013, poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au descoperit şi ridicat în vederea cercetărilor un sistem de calcul în legătură cu care exista suspiciunea că ar conţine mărfuri pirat.

În urma efectuării percheziţiei în sistem informatic asupra sistemului de calcul, a fost identificat un program pentru calculator precum şi peste 16.000 de fişiere conţinând copii ale unor opere muzicale reproduse fără acordul titularilor drepturilor recunoscute de lege.

Prejudiciul provocat astfel titularilor dreptului de autor şi ai drepturilor conexe este de peste 9.000 euro.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult