Categorized | Educatie

Simpozioane de anvergură la Facultatea de Protecţia Mediului din Oradea. 195 de lucrări ştiinţifice!

Facultatea de Protecţia Mediului a Universităţii din Oradea organizează două spimpozioane internaţional la care sunt prezentate 195 de lucrări ştiinţifice, organizate pe 8 secţiuni. Participă, pe lângă reprezentanţi ai marilor universităţi de profil din ţară, invitaţi din Ungaria, Grecia, Spania, Slovacia şi Olanda.

Festivitatea de deschiderea a simpozioanelor „Factori de risc pentru mediul înconjurător şi siguranţa alimentară” (ediţia a VII-a) şi „Resurse naturale şi dezvoltare durabilă” (ediţia a XIV-a) a avut loc vineri, 7 noiembrie, de la ora 10.00, la Hotelul Continental. Au participat în jur de 130 de persoane printre care prorectorul Universităţii din Oradea – Marcela Prada, reprezentantul Senatului Universităţii – Ioan Sarca, decanul Facultăţii organizatoare – Ioan Chereji şi Cornel Domuţa – secretarul ştiinţific al celor două evenimente.

Pe parcursul festivităţii s-a vorbit în română, engleză şi maghiară iar lejeritatea cu care s-a desfăşurat evenimentul a fost o dovată clară că, pe de o parte, organizatorii au experienţă în organizarea simpozioanelor de acest calibru iar pe de altă parte că niciun detaliu nu a fost lăsat la mâna sorţii.

„Pentru cele 122 de cadre didactice de la Facultatea de Protecţia Mediului a sosit ora bilanţului. În acest an, la facultatea noastră, s-au susţinut peste 200 de lucrări ştiinţifice, au fost publicate 58 de cărţi în domeniu, s-au susţinut 9 teze de doctorat şi au început, s-au finalizat, sau sunt în curs de derulare 7 proiecte mari de cercetare”

a spus, în deschiderea simpozioanelor, decanul Facultăţii de Protecţia Mediului – Ioan Chereji.

Lucrările se desfăşoarăt pe opt mari secţiuni: Ingineria Mediului, Agricultură, Horticultură, Zootehnie, Silvicultură, Tehnologia şi Controlul Alimentelor, Agroturism şi Diverse.

Plenul simpozionului cuprinde lucrările a 5 oaspeţi importanţi: prof. Gal Jozsef de la Universitatea din Szeged, prof. dr. Tarcali Gábor de la Universitatea din Debrecen, prof. dr. Ion Dona de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti şi prof. dr. Emilian Merce împreună cu Cristian Merce, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

Lucrările primului simpozion vor fi publicate în Analele Universităţii din Oradea, fascicula Protecţia Mediului şi fascicula Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară iar lucrările celui de al doilea simpozion în revista „Natural Resources and Sustainable Development”, pentru care se fac demersuri să fie inclusă între publicaţiile ISI Proceeding, publicaţie cu cele mai ridicate cote de recunoaştere a valorii ştiinţifice a articolelor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult