Categorized | Cultură

Particularitățile vieții din Nordul Transilvaniei surprinse într-o expoziție inedită

„Viaţa în Transilvania de Nord” este titlul următoarei expoziţii personale de fotografie, care va fi instalată pe simezele Galeriei „Euro Foto Art” din Oradea, începând de miercuri, 12 noiembrie. Expoziţia cuprinde 107 imagini color realizate de artistul fotograf Ilie Tudorel din Baia Mare.

Ideea acestui proiect fotografic a apărut după participarea artistului Ilie Tudorel, la începutul anului 2014, la concursul de fotografie „Stilul de viaţă european în Transilvania de Nord” desfăşurat la Cluj-Napoca de către ADR-Nord Vest printr-un proiect cofinanţat de Uniunea Europeana. Scopul proiectului este de a promova zona Transilvania de Nord în România şi pe plan internaţional.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în prezenţa autorului miercuri, 12 noiembrie 2014, la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12).

Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziţia va deshisă oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth. Momentele muzicale vor fi susţinute de artiştii Formaţiei de Clarinet „Stadler” din Oradea.

Expoziţia, organizată sub patronajul Consiliului Judeţului Bihor, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00, până la data de 12 decembrie 2014. Bihorul este al treilea judeţ în care va fi vernisată expoziţia, ea fiind la al cincelea vernisaj.

Ilie Tudorel este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Baia Mare şi preşedintele Asociaţie „Millennium” Clubul Foto-Video Baia Mare. Din lucrările sale au fost organizate mai multe expoziţii personale în diferite oraşe ale României.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult