Categorized | Social

Campanie Toastmasters. Haine, rechizite şi alimente pentru casa de copii din Galoșpetreu!

Membrii Organizației Oradea Toastmasters se vor întâlni joi, 20 noiembrie, la ora 8.00, la Centrul de transfuzie sanguină Oradea, pentru a dona sânge. Alături de ei sunt aşteptaţi şi simpatizanţii clubului sau cei care vor să se implice. Donarea este de fapt prima etapă a unei campanii umanitare organizată cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii din casa „Sfânta Treime”, din localitatea Galoșpetreu (Bihor).

În a doua etapă a campaniei, toate tichetele primite la donarea de sânge, împreună cu alte donații individuale, vor fi folosite pentru a cumpăra haine, rechizite și alimente pentru copiii din casa de tip familial, „Sfânta Treime”, din localitatea Galoșpetreu (Bihor).

În 29 noiembrie acestea vor ajunge la destinație cu sprijinul Euromaidec Touring. Tot prin intermediul Euromaidec Touring, membrii Oradea Toastmasters au intrat prima dată în contact cu cei care se ocupa de casa de tip familial, „Sfânta Treime”din Galoșpetreu ca parte a traseului „Turist prin Bihor”.

În timpul vizitei, membrii participanți au fost impresionați de dedicarea personalului și de modul în care copiii sunt îngrijiți cu resurse limitate.

Campania „Donează viață – Fii un lider”, este modul prin care Oradea Toastmasters dorește să contribuie la conștientizarea importanței actului de donație, fie prin donarea de sânge pentru a salva o viață, fie prin alte tipuri de contribuții sau donații către cei aflați in dificultate.

Casa de tip familial „Sfânta Treime”, se află în gestionarea Fundației Sfântul Francisc din Deva, care are în subordine alte 36 de centre sociale. Pentru că nu are încă acreditarea Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, nu beneficiază decât de suport din donațiile primite de la Fundație și de la alți binevoitori.

Copiii din casă au vârste cuprinse între 3 și 16 ani, majoritatea băieți.

Pentru informații suplimentare cu privire la campaniile şi proiectele clubului, cei interesaţi pot lua legătura cu organizatorii pe pagina de Facebook a Oradea Toastmasters sau la adresa de mail: contact@oradeatoastmasters.ro

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult