Categorized | Cultură

Oana Lianu a revenit la Şcoala Populară de Arte din Zalău, cu un café-concert inedit!

La finele lunii octombrie, prinţesa naiului Oana Lianu a sărbătorit la Zalău 40 de ani de la înfiinţarea Şcolii Populare de Arte pe care artista a absolvit-o. Oana Lianu a susţinut un recital de café-concert în deschiderea căruia băieţelul ei a cântat două melodii. Artista a primit şi o diplomă aniversară din partea şcolii.

Oana Lianu a acceptat invitaţia de a participa la aniversarea a 40 de de ani de la deschiderea Şcolii Populare de Artă din Zalău. Artista a susţinut un recital de café-concert în deschiderea căruia băieţelul ei, Ionică Lianu Popa, a interpretat vocal cântecele „Guguştiucul” şi „Într-o zi”. Oana a primit diploma aniversară a şcolii împreună cu suplimentul revistei Caiete silvane, unde a publicat şi ea un articol. Pentru artistă a urmat o perioadă de evenimente muzicale care se prelungeşte până la finele anului.

Astfel, după ce în data de 30 octombrie a susţinut un recital pentru personalul medical al Secţiilor de cardiologie şi medicină internă din Oradea, în perioada 3-6 noiembrie a fost prezentă în Târgu Jiu, la cel mai prestigios Festival-concurs Naţional al Cântecului popular românesc Maria Lătăreţu, ediţia a XXI-a.

„Am făcut parte din juriul festivalului şi totodată am susţinut un recital aparte chiar în prima seară de concurs împreună cu soţul meu Petrică Popa. Recitalul a constat în prezentarea a trei zone etnofolclorice, Oltenia, Ardeal şi Banat, într-un dialog vocal şi instrumental deosebit”

a spus Oana Lianu.

De asemenea, în 9 noiembrie, s-a sărbătorit la Ţeţchea, Ziua Recunoştinţei, prilej cu care artista, alături de soţul ei, Petrică Popa – taragot, de Petrică Frasin – vioară şi vioară cu goarnă şi de îndrăgitul Adi Balint, acompaniaţi de Cătălun Iancău, a susţinut un recital.

Tot în această formulă artiştii au oferit un regal folcloric în data de 13 noiembrie, în Oradea, cu ocazia Simpozionului Internaţional de obstetrică-ginecologie.

În perioada următoare, Oana Lianu va fi prezentă în Ungaria, la Gyula, unde va susţine, alături de Ansamblul folcloric al Facultaţii de Arte a Universităţii din Oradea (pe care-l şi coordonează), un spectacol folcloric pentru cadrele didactice şi elevii singurului liceu din Ungaria cu predare în limba română.

De asemenea, în data de 5 decembrie, artista va participa, ca membru al juriului, la Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri organizat la Teatrul Regina Maria.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult