Categorized | Cultură

Oana Lianu a revenit la Şcoala Populară de Arte din Zalău, cu un café-concert inedit!

La finele lunii octombrie, prinţesa naiului Oana Lianu a sărbătorit la Zalău 40 de ani de la înfiinţarea Şcolii Populare de Arte pe care artista a absolvit-o. Oana Lianu a susţinut un recital de café-concert în deschiderea căruia băieţelul ei a cântat două melodii. Artista a primit şi o diplomă aniversară din partea şcolii.

Oana Lianu a acceptat invitaţia de a participa la aniversarea a 40 de de ani de la deschiderea Şcolii Populare de Artă din Zalău. Artista a susţinut un recital de café-concert în deschiderea căruia băieţelul ei, Ionică Lianu Popa, a interpretat vocal cântecele „Guguştiucul” şi „Într-o zi”. Oana a primit diploma aniversară a şcolii împreună cu suplimentul revistei Caiete silvane, unde a publicat şi ea un articol. Pentru artistă a urmat o perioadă de evenimente muzicale care se prelungeşte până la finele anului.

Astfel, după ce în data de 30 octombrie a susţinut un recital pentru personalul medical al Secţiilor de cardiologie şi medicină internă din Oradea, în perioada 3-6 noiembrie a fost prezentă în Târgu Jiu, la cel mai prestigios Festival-concurs Naţional al Cântecului popular românesc Maria Lătăreţu, ediţia a XXI-a.

„Am făcut parte din juriul festivalului şi totodată am susţinut un recital aparte chiar în prima seară de concurs împreună cu soţul meu Petrică Popa. Recitalul a constat în prezentarea a trei zone etnofolclorice, Oltenia, Ardeal şi Banat, într-un dialog vocal şi instrumental deosebit”

a spus Oana Lianu.

De asemenea, în 9 noiembrie, s-a sărbătorit la Ţeţchea, Ziua Recunoştinţei, prilej cu care artista, alături de soţul ei, Petrică Popa – taragot, de Petrică Frasin – vioară şi vioară cu goarnă şi de îndrăgitul Adi Balint, acompaniaţi de Cătălun Iancău, a susţinut un recital.

Tot în această formulă artiştii au oferit un regal folcloric în data de 13 noiembrie, în Oradea, cu ocazia Simpozionului Internaţional de obstetrică-ginecologie.

În perioada următoare, Oana Lianu va fi prezentă în Ungaria, la Gyula, unde va susţine, alături de Ansamblul folcloric al Facultaţii de Arte a Universităţii din Oradea (pe care-l şi coordonează), un spectacol folcloric pentru cadrele didactice şi elevii singurului liceu din Ungaria cu predare în limba română.

De asemenea, în data de 5 decembrie, artista va participa, ca membru al juriului, la Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri organizat la Teatrul Regina Maria.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4338 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult